mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Tracul

Tracul


Share

Tracul este sentimental de neliniste, de frica, pe care cei mai multi dintre noi I-am trait de mai multe ori in ata, cu ocazia unei manifestari in public: examene, conferinte, competitii sportive sau artistice etc.
Tracul se intalneste mai frecvent la artisti, mai ales la debu-tanti, cand printre spcctatori se afla personalitati de prestigiu. Celebrul dirijor von Karayan, intr-un interu, spunea ca in intreaga sa cariera a putut studia tracul, manifestat sub diferite forme, la toti artistii instrumentisti sau vocali cu care a colaborat.
Cine a avut trac Tsi mai aminteste cum ii bateau" tamplele, de senzatia unui nod in gat, care nu disparea, cu toate eforturile de inghitire, de articularea primelor cunte cu foarte multa dificultate din cauza uscaciunii gurii. De cele mai multe ori, toate aceste fenomene sunt precedate de numeroase drumuri la toaleta.
Pentru combaterea tracului, cei mai multi recurg la diverse medicamente tranchilizante. Ba unii, in credinta ca alcoolul le da mai mult curaj, consuma inaintea evenimentului respectiv diverse tarii". Ambele mijloace vor deveni, cu vremea, nocive pentru organism, pentru a nu mai vorbi de influentarea, in mod negativ, a calitatii interpretarii la artisti, de ratarea competitiei la sporti sau a examenului la studenti.Pentru prevenirea tracului, de mai multa vreme se folosesc, inaintea marilor competitii sportive, psihologi, al caror rol s-a dovedit extrem de util.
Si medicina traditionala chineza recunoaste existenta acesmi sentiment de frica. El se datoreste dului energetic din meridia-nul cordului, cunoscut ca meridianul actitatii psihice. Stimu-larea anumitor puncte de pe acest meridian poate preveni tracul.
» Cei mai usor punct dc reperat este denumit Punctul stapanirii de sine" - C5 - (. 137), cunoscut si sub numele dc Marele punct al tracului", situat la o masura deasupra pliuiui pum-nului, in apropierea marginii interne a antebratului ' tonifiere.


Alte indicatii; timiditate, lipotimie ' tonifiere; palpitatii ' dispersie.
Intrucat meridianul stomacului, alaturi de meridianele cor-dului si rinichiului actioneaza asupra tulburarilor psihice, se mai poate folosi punctul denumit
» Casa comorilor " - S14 - (. 138), situat pe verticals ce trece prin mamelon, la aproximativ 1,5 masuri sub clacula - tonifiere.
Alte indicatii: surmenaj inteiectual, suparari, socuri psihice sau fizice - tonifiere.
Acest punct poate fi masat fara a fi dezbracat de haina sau de camasa.

Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai