mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Lumbago

LumbagoPrin lumbago se intelege suferinta coloanei rtebrale la nilul segmentului sau lombar, cunoscut in termenii medicinii populare sub numele de sale. Principala, sa caracteristica este durerea, care poate fi acuta (vie, persistenta si insuporila) sau cronica (permanenta si suporila), pe fondul careia se pot instala crize acute. Bolnavii mai prezinta contractura muschilor regionali si limitarea miscarilor, ceea ce va impiedica o activitate normala. In stadiul cronic, cand durerea este suporila, crizele acute se instaleaza dupa un efort mare sau brusc, dupa un mers prelungit pe jos sau stat mult timp in picioare. La declansarea crizelor dureroase, un rol de seama ii joaca frigul si umezeala.
Cauzele lombalgiilor sunt numeroase, pe primul si-tuandu-se bolile articulatiilor lombo-sacrate, leziunile muschilor si ale tesuturilor fibroase locale, dar mai ales hernia discului interrtebral lombar. De multe ori in spatele unei dureri de sale se pot ascunde unele boli de rinichi ale organelor genitale (atat la femei, cat si la barbati), procese infectioase locale, tumori (metastaze la nilul rtebrelor) etc. Dupa insiruirea acestor boli ce pot fi insotite de lombalgii, se poate trage o importanta concluzie: pentru orice lombalgie trebuie sa va adresati medicului, chiar daca se amelioreaza dupa unele tratamente.

Si chii chinezi cunosteau aceasta boala. Iata ce se scrie in NEI-KING Cand Tching (meridianul culei biliare) este in suferinta se produc dureri in regiunea rinichilor bolnavul nu se mai poate apleca nici in fata, nici inapoi, nici sa-si intoarca capul intr-o parte sau alta, caci acest Tching trece prin gat, umeri si marginile corpului. in acest caz trebuie intepat si sangerat punctul lang Ling Tsiuann (Izvorul podisului extern"), dar nu in sezonul cald"
» Masati deci punctul Izvorul podisului extern" - VB34 (. 94), situat in scobitura de sub genunchi, pe fata antero-externa, la unirea celor doua oase, tibia si peroneul - dispersie.
Alte indicatii: boli de muschi si sechele dupa poliomielita la membrele inferioare - tonifiere.

Dar tot medicina traditionala ne mai spune ca lombalgiile se datoresc si unui blocaj energetic in meridianul Vasul Gurnor. Pentru a le ameliora, masati si urmatoarele doua puncte:
» Poarta destinului" - VG4 - (. 95), situat sub rtebra II lombara - dispersie.
Alte indicatii: impotenta sexuala, reanimare, sportivi si artisti (pentru cresterea conditiei fizice) - loni/iere.
» Bariera lANG" - VG3 - (. 95, situat sub rtebra IV lombara (prin corpul acestei rtebre trece orizontala ce uneste marginile superioare ale oaselor bazinului) - dispersie.
Alte indicatii: dureri postoperatorii - dispersie pareza gambei si a labei piciorului - tonifiere.Tipareste Trimite prin email