mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Insolatia

Insolatia" Cu cata nerabdare asteptati sa va petreceti un concediu la mare si cat de dezamagiti sunteti cand l-ati ratat din cauza unei insolatii facuta chiar din prima zi, daca nu ati respectat indicatiile medicului de a va expune la soare in mod progresiv.
Cine a suferit de insolatie nu poate uita frisonul pentru care nu-i ajungeau nici trei paturi, insuporilele dureri de cap sau "bataia" tamplelor. V-ati mai ales, poate, si cu arsuri ale pielii, uneori chiar de gradul II. Toate aceste neajunsuri v-au prilejuit pierderea multor zile de plaje sau bai in mare.
Pe langa o asemenea insolatie, considerata usoara, se mai intalnesc cazuri mai gra, cu respiratia grea si zgomotoasa, sudori reci, puls abia perceptibil si chiar pierderea cunostintei. Astfel de insolatii necesita un tratament de specialitate, de urgenta. Pana la nirea medicului, pentru orice fel de insolatie, oricare dintre dumneavoastra poate lua urmatoarele masuri:
- sa indeparteze bolnavul din focarul luminos sau caloric\' si sa il aseze la umbra sau intr-o camera racoroasa si lipsita de lumina;

- sa-i desfaca hainele;
- sa-i puna pe cap si pe fata comprese reci sau sa-l stropeasca cu apa rece;
- sa improvizeze un evantai cu care sa-i faca vant;
- sa-i puna sub nas, sa inspire, otet, amoniac sau eter.
Insolatia, spune medicul traditionalist, este provocata de "foc", unul din cei 6 factori ai energiei perrse. Adaugati, deci, la masurile amintite, si masarea urmatoarelor doua puncte:
. "Bariera interna" - VS6- (. 84), situat la 2 masuri deasupra mijlocului pliului pumnului -dispersie (in insolatiile usoare);
. " Santul cu apa " - VG25- (- 85), situat sub nas -tonifiere (in insolatii sere).
Alte indicatii: redoarea (intepenirea) coloanei rtebrale - tonifiere.
Tipareste Trimite prin email

Fatal error: Call to undefined function afiseaza_reclama_sub_text() in /home/svadan37/public_html/medicultau/boli-si-tratamente/reflexologie/insolatia.php on line 38