mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Guturaiul

GuturaiulGuturaiul este boala care iscaleste fisa de sanatate a fiecaruia dintre noi. Ca si gripa, el este produs de rusuri, a caror patrundere in organism va declansa o reactie din partea acestuia, tradusa prin stranut, tuse, infundarea si umflarea nasului, scurgeri lichide, indispozitie, cefalee, subfebrilitate. De cele mai multe ori, guturaiul constituie debutul unei gripe, bronsite, laringite.
Ca si gripa, ne spune medicina traditionala, guturaiul este produs de energia perversa, factorul principal fiind vantul (Fong). Acesta transporta microbii guturaiului si ai gripei, care vor ataca caile respiratorii superioare aflate sub protectia a doua meridiane cuplate: cel al plamanului si cel al intestinului gros. Energia perversa dene mult mai activa, cand intern dereglari climatice neobisnuite, ca de exemplu o primavara tarzie sau o iarna neobisnuit de blanda.
Cu ocazia unui guturai, la nivelul fetei se produce un exces de energie INN, in special la mucoasa nasului, a gurii si a ochilor, care se inflameaza. Stimularea anumitor puncte cu ajutorul acelor si masajului dirijeaza spre fata energia 1ANG, care va anula excesul INN. In felul acesta boala se va ndeca.
Intrucat guturaiul este o suferinta frecventa, fiecare dintre noi este bine sa cunoasca punctele ce\'pot fi stimulate cu ajutorul masajului. Un astfel de tratament poate fi aplicat chiar in mod profilactic, in cazul unei epidemii. Iata aceste punct:
» Fundul vaii"- IG4 - (. 70), situat la unirea celor doua oase din prelungirea degetelor mare si aratator de la mana - tonifiere.
» intalnirea miresmelor" - IG20 - (- 71), situat in apropierea aripilor nasului - tonifiere.
Alte indicatii:\'-acnee, rnancarimea fetei - tonifiere.
» Pentru evacuarea energiei perverse, cat si pentru combaterea febrei mari, se va stimula punctul Mlastina vanturilor" - VB20 - (- 72),, situat pe ceafa, pe orizontala ce trece pe sub lobul urechii, in scobiturile de sub protuberantele (proeminente) occipitale - tonifiere.
Alte remedii: repaus intr-o camera bine incalzita, in care sa nu se turneze; ceaiuri fierbinti, miere, fructe si legume bogate in tamina C; bai fierbinti la picioare; comprese calde la fata (pentru ameliorarea durerilor locale).Tipareste Trimite prin email