mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Miopia

Miopia


Share

Printre defectele principale ale vederii se numara si miopia, in care caz subiectul vede mai bine de aproape decat de la distanta. Ochiul miopului fiind mai lung, imaginea se formeaza inaintea retinei. Un astfel de defect se corecteaza foarte bine cu ochelari sau cu lentile de contact.
Medicina energetica ne spune ca vederea unui om depinde in mare masura si de echilibrul energetic din meridianele ficatu-lui si stomacului\'. Cat despre miopie ea poate fi de tip LANG (cu ochi mari si scosi in afara) si INN (cu ochii infundati in orbite).
Acest defect de vedere,\'ne mai spune medicina traditionala, poate beneficia pe masarea anumitor puncte. Aceasta metoda, foarte raspandita in China, este practicata in masa, inca de la virsta prescolara. Toti copin, dupa un program bine silit, isi maseaza zilnic timp de 2-3 minute, cate 2-3 puncte. Acest tratament, cu scop preventiv, este compus din mai multe cure, cu pauze intre cure de 2 saptamani. O cura cuprinde 10 sedinte.
Pentru cei interesati in efectuarea unui astfel de tratament profilactic sau chiar curativ, vom expune cateva puncte usor de reperat:

» Primeste lacrimile" - S4 - (. 107), situat sub marginea orbitei - tonifiere.
Alte indicatii: lacrimare, spasmele pleoapelor -dispersie.
» Patru pete albe"- S5 - (. 107), situat sub punctui de mai-sus, intr-o mica scobitura - toni-fiere.
Alte indicatii: nistagmus, spasmele pleoapelor ' dispersie.
» Marea scobitura - S6 - (. 107), situat la unirea verticalei ce trece prin pupila (subiectul privind inarnte) cu orizontala de sub nas ' tonifiere.
» Mlastina vanturilor" - 20 situat pe ceafa, pe orizontala ce trece pe sub lobul urechii, in scobiturile de sub protuberantele occipi-; tale- tonifiere,
Alte indicatii:febra, glaucom, - dispersie.

Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai