mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Indigestia

IndigestiaIncapacitatea stomacului de a digera alimentele survine dupa o masa copioasa, din care n-au lipsit grasimile, maioneza sau crustaceele. La unele persoane, indigestia se produce dupa o emotie oarecare, din cauza incetarii bruste a secretiei stomacului. O cauza des intalnita este consumul de alimente alterate sau pe cale de alterare.
Organele responsabile de indigestie sunt stomacul si ficatul cu cula biliara.
Bolnavul de indigestie se ge de gura uscata si amara, halena fetida\', ragaieli, sete. diaree sau constipatie, limba uscata i incarcata. Uneori mai prezinta o stare generala proasta, cu febra. Atentie! Un asemenea lou clinic se intalneste si in apendicite, febra tifoida sau intoxicatii acute.
De regula, o indigestie dureaza 1-2 zile, rareori mai mult. Aceasta suferinta este usor de tratat, intrucat suspendarea alimentelor vinote" si instituirea unui regim hidric sunt masuri la indemana oricui. Varsaturile, in acest caz, sunt binevenite, iar cand vor lipsi, vor fi provocate prin orice mijloace, cel mai simplu fiind atingerea luetei (omusorului). Dupa incetarea rsaturilor se recomanda infuzie rece de menta (3-4 cani pe zi), decoct rece de musetel (3-4 cani pe zi).

La aceste masuri obligatorii mai puteti adauga si stimularea urmatoarelor puncte:
» Fiul printului" - SP4 - (. 82), numit si .. Marele punct al digestiei", situat in scobitura din mijlocul marginii interne a labei piciorului - toni-fiere.
Alte indicatii: balonari - tonifiere.
» Stomac inferior" - VCl0 - (. 83), situat la 2 masuri deasupra ombilicului - tonifiere.
Alte indicatii: rsaturi - dispersie.
Tipareste Trimite prin email

Fatal error: Call to undefined function afiseaza_reclama_sub_text() in /home/svadan37/public_html/medicultau/boli-si-tratamente/reflexologie/indigestia.php on line 35