mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Menopauza (tulburari)

Menopauza (tulburari)Menopauza sau incetarea menstruatiei survine in mod fiziologic, de obicei intre 45 si 48 de ani, datorita scaderii functiei hormonale.
Menopauza debuteaza prin scaderea si rarirea menstruatiei, modificari ale caracterului (tristete sau iriilitate), palpitatii, bufeuri de caldura, dureri de cap, amorteli, zgomote in urechi, cresterea tensiunii arteriale. Acest episod fiziologic se trateaza, cand situatia o va impune, numai de catre medic.
Pentru orice tulburare surnita cu ocazia menopauzei acupunctura si chiar presopunctura sunt de mare folos si niciodata daunatoare. Deci, este bine ca toate femeile sa retina un punct
destul de e.ficient, Stalpul cerului\'"- V]0 - (. 100), situat pe orizontala ce trece prin comisura buzelor, la aproximativ 1,5 masuri, de o parte si de alta a liniei mediane posterioare.
Acest punct va fi masat prin manevra de tonifiere pentru menopauza cu bufeuri de caldura, insotite de transpiratii reci (din punct de dere energetic INN), si dispersie, pentru bufeuri de caldura, insotite de sudori calde (din punct de dere energetic 1ANG).
Tipareste Trimite prin email