mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Torticolisul

Torticolisul


Share

Prin torticolis se intelege rasucirea gatului intr-o parte (in 1. latina: tortus=rasucit; collum=gat), datorita contractiei muschi-lor din acea regiune. Ca si lumbago, torticolisul se produce in urma unui efort muscular local, cauzat de pozitia rigida si incomoda a gatului in anumite situatii: vizionarea unui specta-col, pictarea unui plafon, dormitul pe 0 perna nepotrivita etc. Torticolisul mai poate, fi intalnit cu ocazia unei suferinte a coioanei cervicale: hernie discala sau artroza. In asemenea situatii, la producerea torticolisului un rol de seama il joaca frigid si umezeala.
In practica se mai intalneste un torticoiis congenital, ca o consecinta a dezltarii asimetrice a muschilor sternocleido-mastoidieni, cat si un torticoiis dobdndit in timpul unor ma-nevre obstetricale brutale.
Pentru tratamentul torticolisului, medicina traditionala chineza recomanda comprese calde locale, ventuze, masaj, acupunctura si micromasaj. Cele mai folosite puncte sunt urmatoarele:
» ..Fereastra cerului" - IS16 - (. 135), situat pe marginea posterioara a muAžebiului sternoctei-domastoidian, pe orizontala ce trece prin unghiul maxilarului inferior - dispersie.

» .Mlastina vdnturilor" - VB20 - (. 135), situat pe ceafa, pe orizontala ce trece pe sub lobul urechii, in scobiturile de sub protuberantele occipi-tale - tonifiere.
Alte indicatii: dureri cervicale. Pentru torticolisul nou-nascutului si al copilulut mic se recomandS manevre Shiatsu (. 136 a, b, c):
» 10-l5 presiuni blande, cu pulpa degetului, pe muschii cefei (a);
» 10-l5 presiuni blande, cu pulpa degetului, pe fata laterals a gatuiui (b);
» 10'15 presiuni blande, cu pulpa degetului, pe muschiul ce traverseaza in diagonals fata laterals a gatuiui (muschiul sternocleidomastoidian) (c).
Toate aceste manevre se r executa de trei ori pe zi.


Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai