mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Convulsiile

ConvulsiileConvulsiile sunt contractii inluntare si prelungite ale unui grup de muschi sau ale musculaturii intregului corp, ceea ce impresioneaza anturajul bolnavului respectiv. in functie de boala, convulsiile sunt insotite de numeroase alte simptome.
O cadere brusca, precedata uneori de un strigat, cu pierderea cunostintei, inso;ita de convulsii generalizate, muscarea limbii, pierderi de urina sunt semnele unei epilepsii.
O cadere brusca, dar cu grija, pentru a nu se lovi, cu pierderea aparenta a cunostintei, fara emisii de urine, dar cu convulsii si pierderea sensibilitatii, realizeaza loul clinic al unei come isterice.
Convulsiile mai pot aparea la gravide in ultima luna de sarcina, cand acestea au prezentat in antecedentele apropiate, pe langa o crestere a tensiunii arteriale, albumina in urina, cu ocazia controalelor periodice. Aceasta este eclampsia, un accident foarte grav, atat pentru gravida, cat si pentru fat.
Convulsiile se intalnesc destul de des si la copii, cu ocazia unor boli febrile, ca meningo-encefalite, gripa, amigdalite, intoxicatii acute etc.
Toate convulsiile, indiferent de cauza, necesita un tratament de urgenta. Pana la sosirea medicului, una din persoanele din apropiere va aseza bolnavul la orizontala, apoi il va slabi de stransoarea hainelor. I se va introduce intre dinti o batista indoita de mai multe ori, pentru a nu-si musca limba. La neie, i se r aplica lovituri usoare pe obraz,\'cu ba\'tista muiata in apa rece.
Pentru convulsiile copiilor se folosesc impachetari in cearsafuri muiate in apa rece.

» Toate convulsiile, pot profita si de presopunc-tura, cel mai usor punct de reperat fiind Micul negustor" ~ P11. - (. 36), situat in apropierea unghiei degetului mare de la mana - tonifiere.
Stimularea acestui punct poate fi efectuata si prin strangerea energica a varfului degetului mare.
Alte indicatii: hemoragie nazala - tonifiere.
Alte remedii: strangerea puternica a varfului degetului de la mana (. 36); strangerea puternica a lobului urechii, in special pentru convulsiile copiilor (. 37).
De retinut! Bolnavii de epilepsie trebuie sa poarte in buzunar o fisa medicala sau o bucata de hartie pe care sa fie scris ca sufera de aceasta boala. Astfel, cel care ii va acorda primul ajutor sa stie ca este rba de epiiepse si nu de o alta criza,Tipareste Trimite prin email

Fatal error: Call to undefined function afiseaza_reclama_sub_text() in /home/svadan37/public_html/medicultau/boli-si-tratamente/reflexologie/convulsiile.php on line 37