mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Lipotimia

LipotimiaUna din urgentele medicale care beneficiaza de serviciile acupuncfurii sau cniar ale presopuncrurii este si lipotimia sau, in termenii medicinii populare, lesinul.
Un asemenea accident survine fie din cauza unei proaste irigatii cu sange a creierului, fie produs de o durere violenta, de un soc emotional puternic, lipsa de aer sau caldura excesiva (cu ocazia unei aglomeratii).In momentul initial persoana respectiva simte cum totul se invarteste in jurul sau, apoi cade, pierzandu-si cunostinta. in aceasta\'stare fata devine palida, extremitatile reci, pulsul\'greu perceptibil, iar pupiJele se micsoreaza.
Cei mai multi dintre cititori cunosc, de buna seama, masurile de urgenta ce se impun intr-o asemenea situatie. Le reamintim, totusi:
- bolnal va fi asezat orizontal, cu\' capul mai jos decat picioarele, intr-un loc bine aerisit;
- i se vor desface hainele;
- va fi batut usor pe fata cu palma sau cu o batista muiata in apa rece;
-i se va pune sub nas, sa inspire, otet, amoniac sau eter.

Pe langa aceste manevre folositi si presopunctura:
» intrucat medicina energetica considera lipotimia ca fiind produsa de vidul energetic din meridianul cordului, se va masa un punct de pe acest meridian, al carui nume este foarte sugestiv in legatura cu actiunea sa. Acest punct este Bucuria de a trai" - C9\' (. 92), situat in apropierea unghiei degetului mic de la mina - tonifiere. El poate fi stimulat de urgenta prin strangerea energica a varfului acestui deget.
» Un alt punct eficient si usor de reperat este Santul cu apa " - VG25 - (. 93), situat sub nas, pe buza superioara - tonifiere.
Alte indicatii: sincopa~tonifiere. Atentiei Nu confundati lipotimia cu: sincopa (oprirea brusca a batailor inimii si respiratiei); apoplexia (pierderea brusca a cunostintei, paralizia unei jumatati de corp si respiratie zgomotoasa); coma isterica ( Isteria"): conlsiile ( Conlsiile").
Tipareste Trimite prin email

Fatal error: Call to undefined function afiseaza_reclama_sub_text() in /home/svadan37/public_html/medicultau/boli-si-tratamente/reflexologie/lipotimia.php on line 37