mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Gripa

GripaO boala infectocontagioasa cu mare raspandire este si gripa1. Agentii patogeni care o produc se numesc virusuri, ei raspandindu-se cu mare usurinta prin intermediul picaturilor de sali, cu ocazia vorbitului, tusei, stranutatului. Izvorul de infectie este omul bolnav. .
Descrisa pentru prima oara de Hipocrate, cu aproape 2 500 de ani in urma, simptomele gripei au ramas aceleasi pana azi: febra, dureri de cap si in tot corpul, oboseala, stare generala rea si uneori hemoragie nazala. De regula, gripa debuteaza ca un simplu guturai, urmat de febra, frison si dureri in tot corpul.
O gripa fara complicatii dureaza, in medie, cinci zile, tratamentul sau constand, in primul rand, din masuri profilactice (izolarea bolnavilor si ccinarea restului populatiei), combaterea febrei si prevenirea complicatiilor. Cat privesc antibioticele, ele se vor administra numai la indicatia medicului, cand acesta a constatat o complicatie.
Medicina traditionala recomanda inca de la primul frison acupunctura si chiar micromasaj, pentru a se mobiliza energia de aparare a organismului impotri energiei perverse, cea care a produs boala (frigul, umezeala, ntul; in interpretarea medicinii moderne, microbii). Pentru un astfel de obiectiv, cel mai indicat punct este
» Fundul ii" - IG4 (. 69), situat ia unirea celor doua oase din prelungirea degetelor mare si aratator de la mana - tonitiere.

Tipareste Trimite prin email

Fatal error: Call to undefined function afiseaza_reclama_sub_text() in /home/svadan37/public_html/medicultau/boli-si-tratamente/reflexologie/gripa.php on line 31