mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

termeni medicali
Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Febra

Febra



Indiferent de conditiile climatice, temperatura interna a omului sanatos este mentinuta, in mod constant, in jur de 37A°C, gratie unui termostat cu sediul in creier numit hipotalamus (aceasta regiune a creierului mai are si alte functii). Cand temperatura corpului va creste peste 37A°C, vorbim de febra1, fenomen pana nu demult sinonim cu boala. Multa vreme s-a crezut ca febra este rezultatul bolii, care deregleaza termostatul, acesta nemaifiind capabil sa mentina temperatura normala a corpului. Ultimele cercetari, insa, au descoperit adevarata cauza a febrei. Datorita patrunderii in organism a unor microorganisme, in urma absorbtiei de substante toxice, a grefarii unui tesut strain, a aparitiei unei tumori, acesta va reactiona, printre altele, si prin mobilizarea anumitor globule albe ale sangelui. Impactul acestora cu unul dintre agresorii amintiti va elibera o anumita substanta proteica piretogena" care, vehiculata de sange, va ajunge la hipotalamus, pe care il va obliga sa comuteze temperatura corpului la valori peste normal. Cu ajutorul acestei temperaturi ridicate organismul va actiona in mod direct impotriva microorganismelor care l-au invadat2 si, indirect, prin stimularea mijloacelor sale de aparare. Atata vreme cat agresorul este prezent, termostatul este reglat pentru temperaturi inalte. De indata ce a disparut, in mod automat termostatul se regleaza la valoarea normala de 37A°C.
Daca febra este un mijloc de aparare al organismului, se pune intrebarea: va trebui sau nu combatuta si, daca da, cand?
Cei mai multi specialisti, considerand febra un mijloc terapeutic natural1 , sunt de parere ca folosirea drogurilor antiter-mice trebuie rezuita.

Tot acesti specialisti mai spun, insa, ca valorile foarte crescute ale febrei constituie un risc pentru bolnav. Astfel, o temperatura de peste 42A°C la adult si de peste 39A°C la copil are un efect distructiv asupra celulelor nervoase.
In concluzie, numai medicul va fi acela care va hotari tratamentul febrei, ceea ce insa nu va impiedica sa folositi, impotriva febrei ridicate sau scazute, o metoda terapeutica energetica. Care vor fi punctele? Pentru a le afla, sa apelam la textele vechi chinezesti: Cand energia perversa ataca meridianele intestinului gros si ale stomacului, va aparea si febra". Se intelege, deci ca punctele cele mai eficiente se gasesc pe unul din aceste meridiane.
» Pentru o febra de durata cel mai indicat punct este Mlastina sinuoasa " - IG11 - (. 63), situat la extremitatea externa a pirului cotului - dispersie.
» La acest punct, autorii moderni mai adauga un altul, denumit Marea vertebra" sau Punctul hipofiziei"(dupa S. de Morant) - VGI4 - (. 64), situat sub vertebra VII cercala (care este cea mai proeminenta din toate vertebrele) - dispersie.
Alte indicatii: tuse, dureri cerco-dorsale -dispersie.
Vechii chinezi mai foloseau urmatoarea manevra: ciupirea cu doua degete a pielii, pe fata laterala a gatului, sub unghiul maxilarului, pe locul unde pulseaza artera carotida, apoi masaj pe traiectul arterei, in jos, spre clacule.



Tipareste Trimite prin email