mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Migrena

Migrena


Share

De cele mai multe ori migrena este confundata cu cefaleea. Pentru etarea unei astfel de greseli, trebuie spus, de la bun inceput, ca migrena este localizata la o jumatate de cap, pe cand cefaleea la intregul cap, ea putand fi accentuata intr-o anumita regiune: occipitala, frontala, parietala sau temporala.
Migrena se manifesta sub forma unei crize dureroase localizata la o jumatate de cap, avand o durata de cateva ore sau chiar zile. Cu un debut in adolescenta, aceasta suferinta se intalneste mai ales la femei, ea fund favorizata de menstruatie, oboseala, abuz de alcool sau de tutun.
Cauzele migrenei pot fi: digestive (disfunctii ale intenstinu-lui si culei biliare), inflamatorii (sinuzita), senzoriale (tulburari de vedere), reumatismale (artroza cercala), circula-torii etc.
O durere migrenoida se localizeaza mai frecvent la ochi, frunte, tample, ea fiind insotita si de alte fenomene, ca: lacri-mare, umflarea pleoapei, greturi, varsaturi.


Medicina traditionala descrie doua tipuri de migrena:
» prin exces de energie INN, caracterizata prin dureri profunde, difuze si permanente, mai ales noaptea; pentru o asemenea migrena se va masa punctui Fundul vaii" - IG - (. 105), situat la unirea celor doua oase prin prelungirea degetelor mare si aratator de la mana - tonifiere.

» prin exces de energie IANG, caracteri/ata prin dureri i, ce surn mai ales ziua; pentru o asemenea migrena se va masa punctui 0 suta de adunari" - VG19 - (. 106), situat in depresiunca dinapoia crestetului capului -dispersie.
Alte indicatii: somnolenta, pierderea memoriei. in scop stimulativ (sporti si artisti) - tonifiere. In timpul unei crize puternice se vor mai masa si ur-atoarele puncte:
» Valea adundrii - VB8 (. 106), situat la 0 masura deasupra marginii superioare a urechii dispersie;


» ,,Bambusi in gramadd" - V2 - (. 106), situat la extremitatea interna a sprancenelor - dispersie.
Alte indicatii: sportii si artisti (create acuitatea zuala) - tonifiere.
» Poarta urechii" - TF23 - (. 105), situat in scobitura din fata urechii, ce se formeaza cand se dcsehide gura - dispersie.
» Pentru orice migrena mai pot fi masate, bland, fruntea, ceafa Aži punctul dinfre sprancene (dispersie).
Pentru migrene cu localizare in orbita se reco-manda masajul Iobului urechii, in dispersie.
Alte remedii: comprese cu apa rece pe cap, infuzie de iasomie (2-3 cani pe zi); infuzie de fiori de tei (3 cani pe zi); infuzie de menta (3 cani pe zi).

Tipareste Trimite prin email


Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2021 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor
  Sectiuni Boli si tratamente:


 
Fa-te cunoscut!
Invitatie Online - promoveaza produse medicale

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

vizitatorii nostri pot fi clientii tai