mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Durerea musculara

Durerea muscularain acest modul este vorba de durerile musculare ce survin dupa eforturi neobisnuite, ca de exemplu mersul pe jos, pe distante mari, sau cu ocazia practicarii unui sport la intervale neregulate, de catre sedentari. Astfel de dureri sunt cunoscute si sub numele de febra musculara. Ele se datoresc acumularii in muschi de produsi chimici ce rezulta din arderea glucozei, care, se stie, este combustibilul necesar oricarei activitati fizice.
Tratamentul cel mai eficace al febrei musculare este, in primul rand, evitarea eforturilor fizice mari, fara o pregatire prealabila. O data produsa, febra musculara beneficiaza de repaus si masajul sau automasajul muschilor durerosi, care, de cele mal multe ori, sunt si contractati.
» Deosebit de eficace este masarea punctului Izvorul din podisul extern" ' VB34 - (. 51), situat in scobitura de sub genunchi, pe fata externa a gambei, in imediata apropiere a locului de intalnire al oaselor tibia si peroneu.
Alte indicatii: orice alta durere musculara, boli de oase, sechele dupa poliomielita, la nilul membrelor inferioare - tonifiere.
Tipareste Trimite prin email