mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:  
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  


Reflexologie
Index » Boli si tratamente » Reflexologie
» Hemoragia nazala

Hemoragia nazalaPierderile de sange prin nas, in general, sunt usoare, cea mai mare parte oprindu-se spontan, fara interventia medicului. in anumite cazuri, ca.de exemplu in hipertensiunea arteriala, cu cifre tensionale foarte mari, la unii bolnavi de inima sau la femeile lipsite de menstruatie, hemoragia nazala este binevenita, constituind un fel de supapa de siguranta pentru organism, surplusul de sange fiind eliminat pe aceasta cale. Si textele vechi chinezesti amintesc despre caracterul salutar al hemoragiei nazale in asemenea circumstante. Cu ajutorul sau excesele de energie si sange sunt diminuate\'.
Alte cauze ale hemoragiei nazale: traumatismele la nivelul nasului, inhalarea de praf, boli de sange, boli infectioase, caldura etc. Marea frecventa a acestei hemoragii este explicata si prin fragilitatea crescuta a selor de la nivelul mucoasei nazale.\'
Presopunctura. Iata punctele:

» Valceaua din spaie" - IS3 - (. 73), situat pe marginea interna a palmei, la nivelul primului pliu din palma (linia capului in chiromantie) - tonifiere.
Alte indicatii: astenie, dureri de cap - tonific n
» intalnirea miresmelor" ' IG20 ~ (- 74), situat la marginea aripilor nasului - tonifiere.
Alte remedii: apasarea energica cu rful degetului pe narina din care se scurge sangele; asezarea bolnavului pe un scaun, cu capul usor aplecat pe spate, departe de orice sursa de caldura; aplicarea de gheata sau comprese reci pe urechi si pe coloana vertebrala, intre omoplati (acest procedeu produce o soconstrictie la distanta, asupra selor mucoasei nazale.)
Daca aceste manevre raman fara rezultat, se introduce, in narina din care se scurge sange, o mesa imbibata in apa oxigenata.
Tipareste Trimite prin email