mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Ginecologie
Index » Boli si tratamente » Ginecologie
» Sterilizarea

Sterilizarea


ShareSterilizarea devine din ce in ce mai populara. Aproximativ 100.000 femei si 90.000 barbati sunt sterilizati anual in UK; aproximativ 25% din femei se bazeaza pe sterilizare ca metoda de contraceptie.
Ideal este sa ambii parteneri si sa iei in considerare urmatoarele:
» Metode alternati. Daca cunosc capele cervicale, PoP?
» Consimtamant. Este dorinta ambilor parteneri? Legal, doar consimtamantul partenerului ce urmeaza sa fie sterilizat este necesar dar este de dorit confirmarea ambilor.
» Cine ar trebui sterilizat? Se teme ea de pierderea feminitatii? Vede el acest lucru ca o castrare? Daca femeia cere sterilizarea, doreste ea intr-adevar o histerectomie sau ar fi eficienta o asemenea interntie?
» Irersibilitatea. Rersibilitatea este doar in 50% reusita, la ambele sexe iar chirurgia tubara creste riscul sarcinilor ectopice urmatoare, deci cuplul trebuie sa vada in sterilizare un pas irersibil. Cele mai multe persoane ce regreta sterilizarea sunt cele tinere care au facut operatia intr-un moment stresant sau imediat dupa o sarcina (avort sau nastere normala). Copin lor sunt sanatosi? Mariajul este sil?
» Daca se doreste sterilizarea in timpul unei cezariene, explica ca acest lucru va fi facut doar daca copilul este normal si sanatos.
» Rata de esec. De obicei, 2 sarcini/1000 sterilizari, dar mai ridicata imediat dupa o sarcina, datorita unei mai bune insanatosiri.
» Efecte secundare. O femeie care a folosit Pilula timp de mai multi ani poate considera menstrele sale inaccepil de abundente dupa sterilizare.
a-sNoteaza in foaia de observatie ceva cam in genul: \"Stie ca este irersibila si ca exista o rata mica de esec\".
Sterilizarea feminina Cu cat trompele sunt mai afectate, cu atat mai scazuta este rata de esec si rersibilitatea este mai dificila. in UK, majoritatea sterilizarilor sunt realizate laparoscopic, cu anestezie generala. Trompele pot fi stranse puternic cu ajutorul unei clame, a unui inel sau diatermizate. Alternativ, trompele pot fi divizate si ligaturate printr-o incizie minima laparoscopica sau stranse cu o clama in fornixul posterior (\"colpotomie\"). Ideal, Pilula combinata ar trebui oprita cu o luna inaintea sterilizarii si o metoda bariera sau un contraceptiv injecil (p.74) ar trebui folosit preoperator. Un sterilet ar trebui introdus pana la urmatorul ciclu, in cazul cand deja este prezent un ovul fertilizat.
Vasectomia Este o procedura mai simpla decat sterilizarea feminina si poate fi executata intr-o baza ambulatorie. Vasele deferente sunt identificate in partea superioara a scrotului, se sectioneaza aproximativ 1 cm din ele iar capetele terminale sunt indoite posterior si ligaturate. Complicatii: contuzii si hematoame. Dezavantajul major al vasectomiei este ca dureaza mai mult de 3 luni inainte ca depozitele de sperma sa fie consumate. Doua ejaculari negati pentru sperma ar trebui obtinute inainte de a stopa alte metode de contraceptie. Rersibilitatea se obtine aproape intotdeauna daca se executa in 10 ani de la operatia initiala.


Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2023 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor