mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  

Ginecologie
Index » Boli si tratamente » Ginecologie
» Intreruperea sarcinii

Intreruperea sarcinii


Sharein toata lumea, aproximativ o treime din sarcini sunt intrerupte inainte de termen. O contraceptie eficienta reduce insa nu aboleste necesitatea avorturilor. in Marea Britanie se fac anual mai mult de 150,000 intreruperi de sarcini.
Cadrul legal (Iluman Fertilization/Embriology Acts din 1967 si 1990) permite AZntreruperea unei sarcini inainte de 24 de saptamani, daca interntia reduce riscul pentru:
1 Viata mamei, sau: 2 Afectiuni medicale sau psihiatrice ale mamei, sau: 3 Afectiuni medicale sau psihiatrice ale copiilor deja existenti, sau: 4 Viitorul copil are un risc crescut de a se naste handicapat mental sau fizic.
Clauza 1 acopera din punct dr dere tehnic orice intrerupere de sarcina care este mai sigura pentru viata mamei decat o nastere, insa 90% din intreruperi se fac in cadrul clauzei 2 (clauza \"sociala\"1). Formularul pentru intrerupere trebuie semnat de doi doctori. Pentru pacientele sub 16 ani este nevoie atat de consimtamantul pacientei, cit si de cel al parintilor.
Nu exisla o perioada de gestatie limita daca exista: » Risc pentru viata mamei.
» Riscul unor consecinte gra asupra slarii fizice sau psihice a mamei (in cadrul unor previziuni rezonabile).
» Un risc substantial ca copilul care se naste sa aiba anomalii fizice sau mentale substantiale ce ar crea un handicap ser.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2022 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor