mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali
Ginecologie
Index » Boli si tratamente » Ginecologie
» Retroversia uterina

Retroversia uterina


ShareAproximativ 20% din femei au un uler in retroversie si retroflexie care este mobil in totalitate. Este dificil de palpat prin metoda himanu-ala, cu exceptia situatiei cand poale fi impins in anteroversie prin presiune asupra cervixului. Nn determina probleme, cu exceptia situatiilor (rare) cand, in cursul dezvoltarii sarcinii la aproximativ 12 saptamani, nu mai poate iesi din pelvis si se manifesta prin disconfort si retentie de urina, la aproximativ 14 saptamani; cateterizarea cii si pozitia in decu-bil veniral pot duce la disparitia simptomelor.
Inflamatia la nivelul pelvisului (dalorita infectiei sau endometriozei) poate da aderente care fixeaza uterul in retroversie. Pacienta se poale prezenta cu dismenoree, dispareunie, sau infertilitate -probleme care pot fi tratate numai prin rezolrea bolii de baza.Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor