mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Ortopedie si traumatologie
Index » Boli si tratamente » Ortopedie si traumatologie
» Piciorul dureros

Piciorul durerosa-s Examineaza o amprenta tara umeda (si uzura de pe talpa pantofului) pentru a elua anatomia functionala a piciorului solicitat.1 Multe din afectiunile mentionate la ina \"piciorul\" (p.72O) pot fi dureroase. Alte cauze de durere sunt mentionate aici.
Hallux rigidus. Este artroza articulatiei metatarsofalangiene. Miscarile in articulatii sunt reduse si dureroase. Poate aparea un inel osteofitic dorsal. Se trateaza prin artrodeza sau operatia Keller.
Tineri. Copin se g rareori de durere a piciorului: daca acuza dureri tare gandeste-te la un corp strain. Presiunea pantofului pe un navicular proeminent (sau uneori un os accesor), sau un os calcis proeminent postero-superior poate necesita corectie chirurgicala. Osteocondrita (p. 730) oarele pot fi cauza (diagnostic radiologie). Boala Hohler afecteaza osul navicular; boala Freiberg capetele metatarsienelor; si boala Sever este epifizita calcaiului. Usureaza presiunea prin talonete (sau uneori gips) pana la disparitia durerii.


Metatarsus primus rus. Este angularea metatarsianului I catre linia mediana. Pacientul tipic este un adolescent. Afectiunea poate fi familiala. Daca deformarea este mare, poate fi necesara osteotomia metatarsianului.
Unghii incarnate. Acestea pot afecta copin sau adultii. Halucele este cel mai frecvent afectat. Taierea incorecta a unghiilor si presiunea pantofilor predispun la cresterea laterala a unghiei in patul carnos, care reactioneaza prin formarea unui granulom. Apoi se supraadauga deseori infectia.
Tratamentul consertor implica introducerea de tampoane de ta muiate in alcool sub colturile granulomului si obserrea cresterii unghiei (apoi taierea ei dreapta cu marginile dincolo de granulom). Infectiile recidinte pot necesita operatie - sunt utilizate rezectia marginala a unghiei, extirparea unui lambou lateral al unghiei si prevenirea cresterii acestuia prin ablatia patului unghial (cu fenol sau chirurgicala) sau extirparea totala a unghiei.
Durerile piciorului anterior la adulti (metatarsalgia) Cresterea presiunii pe capetele metatarsienelor produce dureri. Se trateaza cu talonete. Tratamentul chirurgical pentru alte afectiuni decat artrita reuma-toida da rezultate imprevizibile. Alte cauze de metatarsalgie cuprind sinovita, fractura de sesamoid, si traumatismul.


Fracturile de mars apar in diafiza metatarsienelor II sau III si pot
fi urmarea mersului excesiv pe jos. Tratamentul este de asteptare. Daca durerea este severa, poate fi util un pansament gipsat in asteptarea vindecarii.
Metatarsalgia Morton. Durerea se datoreaza presiunii unui neurom interdigital intre metatarsiene. Durerea iradiaza de obicei pe partea laterala a unui deget, si pe partea mediala a celui invecinat (de ex. degetele 3 si 4). Tratamentul este excizia neuromului.
Durerea de calcai. Cauze: 1 Maladii ale calcaneului; 2 Artroza articulatiei subtalare; 3 Ruptura tendonului calcanean (p. 740); 4 Para-tendinita calcaneana (sensibilitate mai profund de tendonul calcanean); 5 Bursita postcalcaneana (ingrosarea bursei de deasupra tuberozitatii cal-caneene in partea posterioara a calcaiului). 6 Pernuta calcaneana sensibila (durere sub calcai) si 7 Fasciita tara (durere sub calcaneul anterior), in afara de maladiile calcaneului si ruptura de tendon, tratamentul consertor cum ar fi modificarea incaltamintei pentru a preveni frictiunea poate fi util. Injectiile locale cu corticoizi sunt utile in cazurile 4, 6 si 7. Daca tratamentul consertor nu amelioreaza durerea din bursita postcalcaneana, bursa poate fi extirpata chirurgical.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor