mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Psoriazisul

Psoriazisul






Boala de piele localizata in orice parte a corpului, dar mai ales pe pielea paroasa a capului, pe umeri, pe coate si pe genunchi. Se manifesta prin aparitia de pete rosii, acoperite cu scuame, dureri, mancarime sangeroasa.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: amica, coada soricelului, coada calului, crusinul, lumanarica, dediteii, fumarita, ienuparul, inul, laptele cainelui, mesteacanul, migdalul, murul, nalba, nucul, papadia, pedicuta, pinul, porumbul, rostopasca, salcia, scaiul, spanacul, stejarul, tataneasa, urzica, ventrilica.


Retete utilizate

UZ INTERN:


Ienuparul - cura de fructe proaspete.

Rostopasca - infuzie dintr-o jumatate de lingurita de ta, la 200 ml de apa clocotita. Se ia o lingura, la 3 ore.
Tataneasa - infuzie dintr-o lingurita de radacina maruntjta, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se fierbe 20-30 de minute. Se beau 3-4 cani pe zi.
Ceaiuri complexe
1. Urzica - frunze (30 g). Salcie - scoarta (30 g), Galbenele - flori (30 g), Fumarita - ta (20 g), Coada soricelului- flori (20 g), Nuca- coji (20 g), Stejar- scoarta (10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se beau 6-8 cani pe zi.
2. Crusin - scoarta (30 g), Urzica - frunze (20 g), Papadie - ta (20 g), Coada calului - ta (20 g), Coada soricelului - flori (20 g). Porumbar- flori (20 g), Fumarita - ta {10 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
3. Fumarita - ta {20 g), ntrilica - ta (20 g), Scaiul - radacina (20 g). Galbenele - flori (20 g), Ienupar - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se bea o jumatate de cana, dimineata, si jumatate, seara.
4. Papadie - ta (30 g), Urzica - frunze (30 g), Salcie - scoarta {20 g), Coada soricelului - flori (20 g), Fumarita - ta (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se beau 3 cani pe zi.
5. Stejar - scoarta (10 g), Salcie - scoarta (30 g). Nalba - frunze (40 g), Fumarita -ta (20 g). Nucul - coaja (20 g), Rostopasca - ta {30 g), Urzica - frunze (50 g), ntrilica - ta (30 g), Galbenele - flori (30 g), Coada soricelului - flori (20 g). Din amestecul de te se ia o lingurita cu varf, la o ceasca cu apa, se opareste si se lasa sa stea 3 minute. Din acest ceai, se beau pe parcursul zilei, 1-2 litri, inghititura cu inghititura. Se recomanda ca tele utilizate sa fie proaspete.
UZ EXTERN:
Dediteii - infuzie din 2 lingurite de flori si ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica cataplasme in zona afectata.
Laptele cainelui - cu sucul extras din tulpinile tinere se ung partile afectate. Mesteacanul - infuzie din 4-5 lingurite de frunze si muguri, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
Murul - infuzie din 2-3 linguri de frunze. la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica comprese in zona afectata.
Nucul - ungerea si frectionarea zonei afectate cu cojile verzi de la fructe. Decoct dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 15 minute. Lichidul rezultat se foloseste la comprese sau se adauga in apa de baie la 37°C.
Pedicuta - decoct din 20 g din partile aeriene ale tei, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 15 minute. Se aplica comprese in zona afectata. Pinul - uleiul de pin cu care se unge regiunea afectata.
Rostopasca - infuzie dintr-o jumatate lingurita de ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se aplica comprese in zonele afectate.
Tataneasa - decoct din 2 lingurite de radacina maruntita, la 250 ml de apa. Se fierbe 15 minute. Se aplica sub forma de comprese in zona afectata. Pentru bai generale se pun 10 lingurite, la 5 litri de apa. Se face cate o baie zilnic.
Ceaiuri complexe
1. Salcie - coaja (40 g), Stejar - scoarta {40 g), Inul - seminte (20 g), Amica - flori (20 g), Galbenele - flori (20 g), ntrilica - flori (20 g), Lumanarica - flori (20 g), Scai - radacina (20 g), Ienupar - fructe (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa clocotita (300 ml). Se fac spalaturi, sau se aplica comprese in zonele afectate.
2. Nalba - frunze, flori (40 g), Coada calului - ta (40 g). Amestecul se pune la macerat in apa rece - 200 g pentru o baie; durata baii 20 de minute.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor