mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Ateroscleroza

Ateroscleroza







Boala cronica care se datoreste unei infiltrari in tunica interna a arterelor, forman-du-se depozite constituite din lipide (grasimi), colesterol si uneori de calciu, la care se asociaza un proces de scleroza a acestei tunici. Bolnavii acuza dureri de cap, oboseala, scadere a memoriei, agitatie sau depresie, racire a extremitatilor, dureri ce apar la mers, carcei.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: anghinarea, amica, capsunul, catina alba, ceapa de munte, coacazul negru, coada calului, coada soricelului, fragul, ienuparul, leurda, mesteacanul, musetelul, nucul, osul iepurelui, paducelul, papadia, patlagina, patlagelele rosii, prazul, saschiul, silnicul, sulfina, traista ciobanului, usturoiul, leri-ana, scul, visinul, visnaga, ginko biloba.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Anghinarea - infuzie dintr-o lingura de frunze maruntite, la 500 ml de apa. Se beau 250 ml dimineata, pe stomacul gol, iar 250 ml fractionat, cu 30 de minute inaintea meselor principale. Dupa administrare, se recomanda repaus la pat 20 de minute, culcat pe partea dreapta. Se fac cure progresive de 20-30 de zile (pomindu-se cu cantitati mici), cu pauze de o luna.
Capsunul - cura de capsuni proaspete, timp de 7-l4 zile, cate 1-l,5 kg pe zi. Catina alba - decoct din 5 g de fructe, la 100 rnl de apa. Se beau 2 cani pe zi. Ceapa de munte - infuzie dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Coacazul negru - decoct din 5 g de fructe, la 100 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi. Fragul - se consuma fructe proaspete, intre 500 g la 1 kg pe zi. Leurda-infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi. Macesi// - decoct din 2-5 g de fructe, la 100 ml de apa. Se beau 2 cani pe zi. Mesteacanul - infuzie din 2 linguri de frunze, la o cana cu apa. Dupa racire, se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea in cantitati mici, in cursul unei zile. Nucul - ulei de nuca, se ia zilnic cate o lingura.
Paducelul - infuzie dintr-o lingura de flori, frunze si fructe, la o cana cu apa. Se bea o cana pe zi.
Papadia - infuzie din 1-2 lingurite din frunzele si partile aeriene ale tei, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Patlagina - infuzie din 1-2 linguri de frunze, la o cana cu apa. Se beau 2 cani pe zi. Patlagelele rosii - suc de rosii sau bulion, se bea zilnic 1 pahar. Prazul - consumat proaspat sau preparat culinar.
Saschiul - decoct din 2 lingurite de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.
Silnicul - infuzie din 1-2 lingurite de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 1-2 cani pe zi.


Sulfina - infuzie din 1-2 lingurite din flori, la 250 ml de apa. Se beau 1-2 cani de ceai pe zi.
Traista ciobanului - infuzie din 2-3 lingurite din partea aeriana a tei, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.
Usturoiul - se utilizeaza bulbili (catei) in stare proaspata. Se administreaza 2-3 catei pe zi, seara.
Vascul - macerat la rece din 3 lingurite de frunze, la 500 ml de apa, timp de 8 ore. Se beau 2 ceaiuri pe zi.
Visinul- se consuma zilnic 1 kg de fructe.
Visnaga - infuzie din 5-l0 g de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Ginko biloba - frunze de toamna (ingalbenite), macinate fin, care se pun la orice bautura nealcoolica sau alcoolica. Ceaiuri complexe
1. Vasc - frunze (20 g), Mesteacan - frunze (40 g), Coada calului - ta verde sterila (20 g). Infuzie dintr-o lingura de amestec, la o cana cu apa. Se bea cate o cana dimineata si seara.
2. Vasc - frunze (30 g), Paducei - flori, frunze si fructe (20 g). Traista ciobanului -partile aeriene ale tei (10 g), Anghinare - frunze (20 g), Mesteacan - frunze (20 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, dimineata si seara.
3. Vasc- frunze (20 g),Paducel~ fructe (20 g), Valeriana -radacina (30 g) Amica -flori (5 g), Mu$etel - flori (5 g), Coada soricelului - flori (15 g), Roinita - frunze (10 g). Infuzie dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
4. Coada soricelului - flori. Mesteacan - frunze. Coada calului - ta aeriana verde (sterila), Osul iepurelui - radacina. Ienupar - fructe, loate in parti egale. Decoct dintr-o lingurita de amestec, la o cana cu apa. La masa de pranz, se beau 1-2 cani cu ceai cald.
Obsertie - se recomanda asocierea usturoiului fie in alimentatie, fie sub forma de tinctura (10-20%).



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor