mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Emfizemul pulmonar

Emfizemul pulmonar







Afectiune pulmonara ce se caracterizeaza prin cresterea anormala a spatiilor inter-alveolare, prin diminuarea elasticitatii pulmonare, and ca urmare scaderea ventilatiei pulmonare si a contractiei alveolelor. Boala se caracterizeaza prin tulburari consecutive, in ceea ce priveste oxigenarea alveolara a sangelui, manifestata cu: dispnee, tuse, senzatia de apasare toracica etc.
Plante medicinale ce pot fi utilizate: alunul, anasonul, cimbrul, ciubotica cucului, coada calului, fumarita, iarba mare, ienuparul, isopul, izma, jalesul de gradina, lacramioara, lemnul dulce, lentica, lichenul de piatra, lumanarica, musetelul, nalba, paducelul, patlagina, pedicuta, plamanarica, podbalul, roinita, socul, traista ciobanului, ungurasui, scul.


Retete utilizate


UZ INTERN:

Alunul - infuzie din 1-2 lingurite de muguri, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Cimbrul - infuzie dintr-o lingurita pulbere ta, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se bea o cana pe zi, inghititura cu inghititura.
Fumarita - infuzie dinir-o lingurita pulbere de ta, la o cana (200 ml) cu apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se bea fractionat, in cursul unei zile.
Iarba mare - decoct din 4 linguri radacina maruntita, la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. Ienuparul- infuzie din 2 lingurite de frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15-20 de minute si se strecoara. Se iau 4 linguri pe zi. lalesul de gradina - infuzie dintr-o lingura de frunze uscate, maruntite, la 100 ml apa clocotita. Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi. Lentica - infuzie din 1-2 lingurite flori, la o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere si se beau 2-3 cani pe zi. Lichenul de piatra - decoct dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se fierbe 5 minute si se lasa la racit, dupa care se strecoara. Pentru neutralizarea aciditatii, se adauga un rf de cutit de bicarbonat de sodiu. Se bea cate un sfert de cana, inainte de mese.
Lumanarica - infuzie dintr-o lingurita de flori uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2 cani pe zi.
Nalba - infuzie din 1-2 lingurite pulbere din frunze sau radacina, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10 minute si apoi se strecoara. Se indulceste cu miere. Se beau 1-2 cani de ceai caldut pe zi.
Plamanarica - infuzie dintr-o lingura pulbere de frunze, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 15 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.


Podbalul - infuzie din 1-2 lingurite de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Infuzie din 2-3 linguri de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se ia cate o lingura, la 2-3 ore.
Roinita - extract din 2 lingurite pulbere, la 1 litru de vin. Se lasa la macerat 15-20 zile. Sticla se pastreaza la temperatura camerei de locuit, apoi continutul se strecoara. Se beau zilnic cate 1-2 paharele.
Traista ciobanului- infuzie din 1-2 lingurite cu pulbere din ta, peste care se toarna o cana cu apa clocotita (250 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Ceaiuri complexe
1. Unguras - ta (20 g), Patlagina - frunze (30 g), Ciubotica cucului - radacina (10 g), flori (5 g), Lacramioara - flori (15 g), Isop - ta (20 g). Infuzie prin fierbere (10 minute) dintr-o lingura de amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 1-2 cani pe zi, in mai multe reprize.
2. Podbal - frunze (60 g), Patlagina - frunze (20 g), Lemn dulce - radacina (20 g). Infuzie din 2-3 linguri de amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se ia cate o lingura, la 2-3 ore.
3. Nalba - radacina (60 g), Anason - fructe (60 g). Lichen de piatra - ta (60 g). Infuzie din 3 linguri din acest amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se bea cate o cana pe zi.
4. Paducel - frunze (20 g), Lumanarica - flori (20 g), Patlagina - frunze (20 g), Plamanarica - frunze (20 g), Lemn dulce - radacini (20 g). Infuzie din 3-4 linguri, la o cana cu apa (250 ml). Se ia cate o lingura la trei ore.
5. Cimbru - ta (40 g), Izma - frunze (40 g), Roinita - frunze (40 g), Musetel -flori (40 g), Anason - fructe (40 g). Infuzie din 2 linguri din acest amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
6. Coada calului - ta (60 g), Traista ciobanului - ta (40 g), Paducel- flori (40 g). Decoct din 2 linguri din acest amestec, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
7. Vasc - ta (40 g), Fumarita - ta (40 g), Lentica - flori (20 g), Traista ciobanului - ta (20 g). Decoct din 2 linguri din acest amestec, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 2 cam pe zi.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor