mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente cu plante medicinale
Index » Boli si tratamente » Tratamente cu plante medicinale
» Calculoza renala

Calculoza renala





Formatiuni dure, adesea de consistenta pietroasa, formate din urati, oxalati, fosfati sau saruri de calciu localizati la nivelul rinichilor (pietre la rinichi).
Plante medicinale ce pot fi utilizate: afinul, coada calului, coada racului, fragul, iarba mare, inul, izma, ienuparul, lemnul dulce, macesul, mesteacanul, merisorul, morcol, osul iepurelui, pinul, plopul, porumbul, silnicul, troscotul, turita mare, urzica, zamosita.
Retete utilizate


UZ INTERN:

Afinul - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi.
Coada calului - decoct din 4-5 lingurite de ta, la 1,5 1 de apa. Cantitatea se bea in
cursul unei zile.
Coada racului - decoct din 1-2 lingurite de ta, la 500 ml de apa rece. Se fierbe
15 minute. Se bea caldut, in trei reprize, dupa mesele principale. Se foloseste in cureIndelungate.
Fragul - fructele se vor consuma proaspete, intre 300-500 g si 1,5 kg pe zi. Iarba mare - decoct din 4 linguri de radacina maruntita. la o cana cu apa (200 ml). Se fierbe 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se iau 3-4 linguri pe zi. Inul - infuzie dintr-o lingurita de seminte, la un pahar cu apa calda. Se lasa in repaus 20-25 de minute si apoi se strecoara. Se beau 1-2 cani pe zi.
Izma - infuzie dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (200 ml). Se beau 1-2 cani pe zi. Ienuparul - infuzie din 2 lingurite de fructe, la o cana cu apa (200 ml). Se iau 3-4 linguri pe zi.
Lemnul dulce - extractie in alcool din radacini si rizom taiate marunt, introduse intr-o sticla de un litru, intr-un strat de pana la 10-l2 cm grosime, apoi se adauga alcool de 40-50°. Se astupa si se lasa 12 zile, timp in care sticla se scutura zilnic. Se beau zilnic cate 3 paharute, inainte de fiecare masa.
Macesul- infuzie sau decoct dintr-o lingurita de fructe, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi.
Mesteacanul - infuzie din 2-3 linguri de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Dupa racire se adauga un varf de cutit de bicarbonat de sodiu, dupa care se lasa in repaus 6 ore. Se bea intreaga cantitate intr-o zi.
Merisorul - decoct dintr-o lingurita de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cant pe zi. Morcol - suc din radacina, din care se beau, in fiecare dimineata, cate 200 ral. Osul iepurelui - decoct dintr-o lingurita de radacina maruntita, la o cana (250 ml) cu apa. Se beau 3 cani pe zi.
Pinul- infuzie dinir-o lingurita de muguri, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Plopul - infuzie din 1-2 lingurite de muguri, la o cana cu apa. Se beau 2-3 cani pe zi. Porumbul - infuzie dintr-o lingurita de matase, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2 cani pe zi, una dimineata, cu o ora inaintea micului dejun, iar alta, in cursul zilei. Silnicul sau Rotungioara - infuzie din 2 lingurite de ta maruntita, la o cana cu apa (200 ral) clocotita. Se lasa acoperita 15-20 de minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi.
Troscotul - infuzie din 1-2 lingurite cu pulbere din ta, la o cana cu apa clocotita (200 ml). Se lasa acoperita 10-l5 minute si apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani pe zi. Turita mare - infuzie sau decoct dintr-o lingurita de ta, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi.
Urzica - infuzie dintr-o lingura de frunze, la o cana cu apa (250 ml). Se beau 2-3 cani pe zi. Zamosita - decoct din 5 g de ta, la 200 ml de apa. Se bea intreaga cantitate dimineata, inaintea micului dejun.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor