mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Psihiatrie
Index » Boli si tratamente » Psihiatrie
» Fragmente din jurnalul unui psihoterapeut 6-8: destainuiri

Fragmente din jurnalul unui psihoterapeut 6-8: destainuiriSedinta 6 Dl. Smith a descris sentimente persistente, frenetice, ca si cum trebuie sa faca totul inainte ca ce ingrozitor sa se intample. El s-a reintegrat social din ce in ce mai mult si se pregatea sa mearga in canta intr-un weekend cu un prieten, fiul sau and grija de ferma. Aceasta ar fi prima lui canta fara sotie. Care era semnificatia acestor sentimente frenetice? El le-a legat de teama propriei lui morti, ca o pedeapsa, chiar in momentul in care noua lui viata a inceput sa arate promitatoare. A vorbit despre sentimentele lui cu privire la faptul ca nu a pus pe mormantul sotiei lui o piatra funerara - ca si cum nu ar putea sa-si lase sotia in noul ei loc de odihna in timp ce el pleaca sa se distreze.In aceasta sedinta l-am incurajat sa vorbeasca pe larg despre noile lui uri. De asemenea, am fost atent la obstacolele datorate ipotezelor imaginare cu privire la propria lui moarte, la nevoia lui de auto-pedep-sire si la locul sotiei in noua lui viata. in loc de a aduce in discutie eu insumi aceste subiecte, am permis pacientului controlul complet al subiectelor prezentate si am folosit elementele caracteristice asa cum mi-au fost prezentate. Ca si in sedintele de mai inainte, am avut ocazia sa contracarez orice logica falsa inerenta acestor cunoasteri.


Relatia noastra a progresat constant, dar cu toate acestea exista un aer de anxietate in dialogul nostru. El nu era relaxat total niciodata, exceptand momentele in care vorbea despre schiopatarea lui.
Sedinta 7 A sosit intr-o stare de spirit mult mai increzatoare, dupa ce a avut numeroase suete cu o doamna, recent du, care era inca foarte deprimata. Vorbind cu ea si-a dat seama cat de mult s-a ameliorat. Aceasta i-a dat un sentiment de renastere si si-a inzecit eforturile de reintegrare sociala (atat cat ii permite piciorul afectat) ca si cum ar recastiga timpul pierdut. A inceput sa urmeze cursuri serale de navigatie care mergeau bine Era interesat de problema si, cu aceasta ocazie, a cunoscut persoane noi.
Sedinta 8 Am recapitulat aceeasi problema veche a mortii sotiei lui si sentimentele cu privire la aceasta. Am revenit asupra ei de atat de multe ori inainte incat m-am gandit ca nu ar mai fi si alte informatii suplimentare. Dar pe masura ce vorbea, el facea destainuiri din ce in ce mai profunde despre sentimentul lui de vinotie. in scara dinaintea ultimei internari a sotiei ea a inceput sa aiureze si 1-a acuzat ca are amante secrete. El si-a pierdut cumpatul si s-a pomenit cu mainile in jurul gatului ei, dorind sa o sugrume. S-a oprit numai cand ea a inceput sa horcaie si s-a cianozat. Dupa ce a facut aceasta destainuire, toata tensiunea care a existat in sedintele anterioare a disparut.


A fost capabil sa paraseasca aceasta sedinta fara sa schiopateze.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor