mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Psihiatrie
Index » Boli si tratamente » Psihiatrie
» Aptitudini psihiatrice

Aptitudini psihiatriceincepand studiul psihiatriei, este posibil sa te simti lipsit de aptitudine. O problema \"medicala\" fi o usurare pentru ca stii ce trebuie sa faci. Nu descuraja: ai deja o multime de aptitudini (care le vei lua drept bune). Scopul acestui modul este de a cladi pe aceste aptitudini. Nimeni nu poate trai foarte mult timp fara sa observe bioritmul starii psihice atat al propriei persoane cat si al colegilor, fara sa inventeze metode care minimalizeaza ceea ce este inconfrunil si sa maximalizeze ceea ce este bun.
Oricine a sustinut vreodata un examen important stie ce este anxietatea si oricine a trecut vreodata unul stie cum sa-si invinga anxietatea, cel putin intr-o anumita masura. Cu totii am supravietuit perioadelor de \"depresie \" si este interesant sa ne intrebam cum am reusit aceasta. Primul element este timpul. Un principiu psihoterapeutic important il reprezinta trecerea, pur si simplu, a timpului. in psihiatrie multe dintre tratamentele considerate ca and succes reprezinta, odata cu trecerea timpului, putin mai mult decat protejarea pacientului, iar procesele naturale de vindecare si refacere a pacientului (si a familiei sale) aduc imbunatatiri. Desigur, exista situatii in care asteptarea trecerii timpului ar putea avea urmari fatale. Dar aceasta nu impiedica ca principiul sa fie unul folositor.


O alta aptitudine cu care suntem cu totii mai mult sau mai putin specializati este ascultarea. Unul dintre principiile de baza ale psihiatriei este acela ca le este de ajutor pacientilor doar simpla ascultare de catre medic a problemelor lor. Tot asa cum noua ne este de ajutor sa vorbim despre problemele noastre, la fel acest lucru poate fi de imens ajutor pentru pacientii nostri, in special daca ei au fost izolati sau s-au simtit singuri, ceea ce reprezinta o experienta foarte frecventa.Intocmai cum refacerea si ameliorarea spontana sunt frecvente in psihiatrie, la fel este si recaderea. Examinand registrul de internari al oricarui serviciu de psihiatrie de afectiuni acute este posibil sa se evidentieze ca aceleasi persoane continua sa fie reinternate. Pe de o parte acestea reprezinta un esec al metodelor psihiatrice, dar pe de alta parte fiecare externare (ificata cu atentie) este un succes.
Adesea exista o infrastructura complexa pentru mentinerea pacientului in comunitate. Aceasta include intalnirile de sustinere in grup, sedintele de terapie de grup si excursiile sociale in afara spitalului. Nu toti avem aptitudini pentru aspectele simple ale vietii cotidiene, dar prin redobandirea de catre pacienti a acestor aptitudini noi le dam posibilitatea sa faca primii pasi in refacerea vietii lor dupa o boala psihica gra.


Prin urmare, timpul, ascultarea si aptitudinile vietii cotidiene reprezinta instrumentele principale, iar cu aceste intrumente simple se pot realiza multe in refacerea puntilor dintre pacient si lumea lui exterioara. Aceste aptitudini sunt simple ativ cu unele aptitudini extrem de elaborate precum psihanaliza si hipnoza, pentru care psihiatria este renumita. Esenta aducerii lor in prim este ca nou venitul in psihiatrie sa nu creada ca este nevoie de un indelung studiu teoretic inainte de a incepe psihiatria. Dimpotri, te poti angaja in existenta psihiatriei din prima zi de lucru in saloane.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor