mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Epuizarea glandelor suprarenale = tulburari endocrine specifice sexului masculin si celui feminin

Epuizarea glandelor suprarenale = tulburari endocrine specifice sexului masculin si celui feminin







Modul in care functioneaza glandele suprarenale influenteaza in mod semnificativ calitatea etii pe care fiecare indid si-o doreste si o poate trai. Din acest motiv, fiecare dintre noi trebuie sa se preocupe permanent de fortificarea tuturor celulelor/glandelor din organism. Corpul este mijlocul de transport care va poarta in cursul acestei calatorii in lumea materiala. Boala si slabiciunea va izoleaza de ata, in timp ce sanatatea si talitatea va fac o parte componenta importanta a etii. Bucurati-va de aventura redobandirii sanatatii. Aceasta calatorie va fi mai plina de recompense decat va puteti inchipui.
Va propun sa abordam cateva probleme care se pot i daca glandele suprarenale sunt epuizate si daca dieta alimentara este predominant producatoare de aciditate.


Cuprins:

Tulburări la femei

Tulburări la bărbaţi

Probleme comune ambelor sexe


Tulburări la femei

sus sus
In special femeile sunt afectate de epuizarea funcţională a glandelor suprarenale. Unul dintre primele indicii ale acestei stări este scăderea tensiunii arteriale. în cazul unei subactivităţi a glandelor suprarenale, tensiunea arterială scade sub 118 de sistole, putând la fel de bine să urce, adică provocând hipertensiune arterială, sau se poate menţine pe o linie descendentă.


Un alt indiciu al epuizării suprarenalelor la femei va provoca tulburări de ciclu menstrual. în această situaţie, este foarte probabil ca ciclul menstrual să debuteze la o vârstă foarte fragedă, între trei şi doisprezece ani. (Da, am cunoscut direct asemenea cazuri.) Adeseori, femeia cu o asemenea afecţiune prezintă metroragii, iar ciclul poate surveni cu neregularitate. Dar şi situaţia opusă este posibilă: femeile pot avea ciclu menstrual neregulat sau în cantitate insuficientă. Totuşi, această situaţie este mai puţin frecventă.

O slabă funcţionare a glandelor suprarenale la femei se poate manifesta sub forma problemelor de fertilitate, lipsa apetitului sexual, frigiditate şi uscăciune vaginală.
Dacă nu sunt tratate glandele suprarenale, atunci această problemă poate degenera în formarea de chisturi ovariene, fibroame uterine, tulburări fibro-cistice, formarea de celule atipice, mialgie fibromatoasă şi cancer mamar, ovarian, de col uterin şi/sau uterin.
în aceste situaţii, principala problemă este, fireşte, estrogenul. în lipsa unei producţii suficiente de progesteron şi de steroizi antiinflamatori, estrogenul va fi predominant în organismul femeii. Nivelurile de estrogen din organism, în special estrogenul produs la nivel ovarian, nu numai că va fi predominant, dar acţiunea sa nu va putea fi contrabalansată de progesteron. Majoritatea estrogenelor sunt de natură acidă, mai ales estrogenul de la nivel ovarian, ceea ce va produce rupturi ale membranei interioare a uterului, cu o frecvenţă lunară. Desigur, pro-gesteronul stopează acest efect, contribuind la vindecarea ţesutului inflamat şi la regenerarea celulelor afectate.

Datorită capacităţii estrogenului de a rupe membrana uterină, pilulele contraceptive au o formulă bazată pe estrogen. Estrogenul stimulează apariţia ciclului menstrual natural la femei. Ţinând cont de toate aceste informaţii, puneţi-vă următoarea întrebare: "De ce prescriu medicii şi mai mult estrogen femeilor cărora li s-a extirpat uterul?" De asemenea, întrebaţi-vă dacă estrogenul are capacitatea de a construi ţesutul osos sau de a-l rupe. Aşa este, îl rupe. lată de ce programele de înlocuire a estrogenului creează în general probleme mult mai numeroase şi cu mult mai grave.

Tulburări la bărbaţi

sus sus
Vă propun să studiem problemele pe care le provoacă epuizarea funcţională a glandelor suprarenale la bărbaţi. Tulburările specifice sunt prostatita şi cancerul de prostată. Şi în acest caz, explicaţia este aceeaşi: hormonii de tip acid, ca testosteronul sau androsteronul, sunt predominanţi în lipsa producţiei adecvate de steroizi (ca progesteronul), capabilă să contrabalanseze procesul inflamator provocat de aceşti compuşi acizi sau hormoni.


Din cauza epuizării suprarenalelor se irosesc multe poveşti de dragoste. Disfuncţia glandelor suprarenale provoacă şi alte probleme care îi marchează negativ pe bărbaţi, printre altele probleme erectile, impotenţă şi ejaculare prematură. O dată cu redobândirea sănătăţii, însă, toate aceste lucruri revin la normal.

Probleme comune ambelor sexe

sus sus
Atât la bărbaţi, cât şi la femei, o slabă producţie de steroizi, care se datorează activităţii insuficiente a glandelor suprarenale, va avea drept efect probleme în zona dorsală şi pelvianâ, adică epuizare şi degradare. Acest lucru va conduce la sciatică şi alte dureri ale nervilor din extremitatea inferioară, mai ales dacă este implicată glanda tiroidă. Cum tiroida/paratiroida afectează utilizarea calciului în organism, vom asista la probleme ca degradare osoasă, căderea unghiilor şi probleme la nivelul ţesutului conjunctiv, inclusiv apariţia varicelor, a hemoroizilor, depigmentare, apariţia herniei, aritmii cardiace şi anevrisme.
Glandele suprarenale sunt, de asemenea, responsabile de crearea neuro-transmiţătorilor. Epuizarea sau disfuncţia glandelor suprarenale va atrage imediat tulburări la nivelul sistemului nervos, ceea ce va avea ca efecte anxietate, timiditate, sentimente de inadecvare, atacuri de panică, astm, scleroză multiplă, boala Parkinson sau orice altă afecţiune asociată cu epuizarea neurotransmiţă-torilor, inclusiv oscilaţii de tensiune arterială.

Este pur şi simplu şocant să constatăm cât de multe boli pot deriva prin reflex din cauza a două glande hipoactive. Dacă adăugăm la această observaţie şi faptul că majoritatea oamenilor suferă de disfuncţii la nivel tiroidian şi/sau hipofizar, lista afecţiunilor care pot rezulta va fi din ce în ce mai lungă. Boala nu are, de fapt, nimic misterios, dacă priveşti imaginea în ansamblul ei.
Tu eşti cel care poate ţ/ne totul sub control. Stai o clipă, fii atent la tine şi debarasează-te de gândurile, ideile şi sentimentele care te ţin înlănţuit. Fii liber şi sănătos, iar corpul tău se va adapta pentru a-ţi face pe plac. Vei fi dragoste pură.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor