mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Regimuri si cure alimentare
Index » Dieta nutritie » Regimuri si cure alimentare
» Bor (b)

Bor (b)







Acid/alcalin: Formeaza acizi
Se gaseste in: Izvoare de origine vulcanica din Toscana, Italia, sub forma de
borati in Hernite, Turcia si colemanita in California. Surse alimentare: Conducte de alimentare cu apa. Fructe proaspete: mere,
morcovi, struguri, pere, legume cu frunze, nuci si cereale. Surse de toxicitate: Sortimente de sapun, ciment, anumite produse de igiena,
sticla, ceramica.
Maladii carentiale: Aportul alimentar scazut in bor provoaca modificari similare celor care se observa la femeile suferind de osteoporoza. Carenta de bor are drept urmare scaderea nivelurilor de calciu si calcitonina ionizata din sange, cresterea nivelurilor totale de calciu si eliminarea de calciu prin urina. La animale, provoaca o rata scazuta de crestere.

Probabil ca exista o legatura intre meolizarea borului si a magneziului, deoarece carenta ambelor minerale exacerbeaza conditiile de instalare a osteoporozei, suprima anabolismul oaselor si are drept efect scaderea concentratiilor de magneziu din oase. Dimpotriva, suplimentarea de bor in organism produce cresterea concentratiei de seruri de beta-estradiol si de testosteron, provocand modificari legate de prevenirea pierderii de calciu si demineralizarea oaselor. Toxicitate: Greata, varsaturi, eruptii cutanate, artrita si oboseala. Experientele limitate intreprinse pe animale demonstreaza ca aportul exceside bor poate intarzia cresterea si afecta imunitatea.






Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor