mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Medicina alopata
Index » Plante medicinale » Medicina alopata
» Liposuctia - un procedeu controversat

Liposuctia - un procedeu controversat









Cea mai simpla solutie

Liposuctia pare a fi raspunsul la multe din problemele femeilor si chiar si ale barbatilor: o rezolre rapida in cazul celor care, oricit ar incerca sau ar dori sa incerce, nu pot da jos kilogramele in plus prin dieta si exercitii fizice sau pur si simplu sint prea lenesi pentru a face cel mai mic efort in aceasta privinta.

Daca urasti sa iti mai soldurile si fundul mare, daca vrei sa scapi de grasimea acumulata in diverse parti ale corpului sau daca vrei sa nu mai ai barbie dubla acum este foarte simplu. Tot ce trebuie sa faci este sa te duci intr-o clinica de chirurgie cosmetica pentru ca toata grasimea sa fie indepartata. Astfel, se presupune ca toate probleme legate de aspectul fizic au fost rezolte.



O interventie chirurgicala dificila

Dar sint multi care cred ca lucrurile nu sint chiar atit de frumoase precum par si ca daca nu incapi pe miini bune problemele de-abia de acum incolo incep.

Cu toate ca nu exista nici un dubiu cu privire la rezultatele uimitoare pe care le poate avea liposuctia, mai ales in cazul persoanelor predispuse, din punct de vedere genetic, sa aiba o greutate peste cea normala, realizarea acestei operatii reprezinta un pas foarte important, avind in vedere riscurile la care te expui si luind in consideratie faptul ca nu este lipsita de dureri.

Exista in rindul oamenilor o conceptie gresita cu privire la liposuctie. Acestia considera ca este o operatie simpla si relativ nedureroasa, dar situatia nu sta chiar asa. Nu este vorba numai despre introdus o seringa si de tras afara grasimea existenta.

Initial, celulele de grasime trebuie injectate cu o solutie rece de sare, care contine de asemenea si adrenalina si un anestezic local. Solutia de sare ajuta la desfacerea grasimii si face astfel mai usoara indepartarea prin aspirare. Canula - canalul facut de ac, care reprezinta de fapt locul prin care este scoasa grasimea - este de aproximativ 3 milimetri in diametru si este conectata la un aparat de aspirare foarte puternic. In timpul tratamentului, aceasta este introdusa in partile cu multa grasime intarita si apoi este mutata putin cite putin pentru a o subtia destul cit sa poata fi scoasa.

Complicatiile care pot aparea

Daca pacientul nu este anesteziat, indepartarea grasimii poate fi o operatie extrem de dureroasa. Ca toate operatiile care se realizeaza sub anestezie generala, si in acest caz exista riscul ca pacientul sa nu reziste la anestezic, astfel ca, daca nu se face o liposuctie pe arii extinse, de obicei se foloseste sedarea intravenoasa.

De asemenea, pot exista probleme si daca se indeparteaza prea multa grasime. Acest lucru poate duce la pierderea unei cantitati mari de apa, ceea ce este periculos pentru pacient, avind in vedere ca si tensiunea arteriala poate scadea. Lichidul poate fi inlocuit, dar, daca este in cantitati prea mari si nu se reface asa cum trebuie echilibrul, rinichii pot ceda. Dupa orice tip de operatie pot aparea infectii, cum ar fi cheagurile de singe sau tromboza. Modul in care este facuta operatia deterioreaza sele de singe, ceea ce duce la pierderi importante de lichid vital, iar riscul este mai mare atunci cind se indeparteaza mari cantitati de grasime. Din acest motiv, cei mai multi chirurgi din Statele Unite recomanda sa nu se scoata mai mult de 3 litri si jumatate de grasime la o interventie.

In Statele Unite, rata mortalitatii din cauza liposuctiei este de una la 5.000 de operatii, iar, de cele mai multe ori, un astfel de caz are loc atunci cind medicii chirurgi indeparteaza peste 5 litri de grasime la o interventie chirurgicala, ceea ce face pacientul sa intre in soc.

Pacientii care sint supraponderali risca multe complicatii

Pacientii care sint supraponderali sint supusi unui mai mare risc de a avea complicatii postoperatorii sau in timpul operatiei. Liposuctia este o metoda buna de a indeparta grasimea in cazul femeilor sub 40 de ani, deoarece pielea lor este mult mai elastica si revine la forma initiala relativ usor si repede.



Cind se indeparteaza cantitati mari de grasime in cazul femeilor cu virste de peste 40 de ani, in majoritatea cazurilor trebuie facuta si o operatie estetica de indepartare a pielii sub care a fost grasimea, pentru ca aceasta nu mai este elastica si ramine atirnind in locurile in care a fost executata operatia. Daca se indeparteaza prea multa grasime dintr-o zona a corpului sau daca grasimea nu a fost indepartata in mod egal pe toata zona, pacientul poate ramine cu incretituri pe acea suprafata a corpului.

Nu trebuie sa te mai ingrasi

O alta problema intervine daca pacientul incepe sa se ingrase din nou dupa operatie, pentru ca grasimea poate ajunge intr-o zona care nu fusese afectata inainte. Chiar si atunci cind totul merge bine, rezultatul final poate fi obsert abia dupa patru-sase luni, cind toate inflamatiile postoperatorii au disparut.

In orice caz, nu poate fi pus la indoiala faptul ca, atunci cind operatia este facuta de un chirurg cu experienta, liposuctia poate face minuni in ceea ce priveste aspectul fizic al pacientului. Astfel se naste intrebarea: la cine trebuie sa apelam atunci cind dorim o astfel de interventie chirurgicala?

Cum trebuie ales medicul chirurg

Specialistii spun ca pina de curind orice operatie estetica putea fi facuta de orice chirurg care detine un cabinet particular. Unii dintre acestia, care aveau calificarea de medici generalisti, si-au facut reclama pe Internet si apoi au executat tot felul de interventii chirurgicale. Liposuctia era una din cele mai cautate, iar din aceasta situatie au rezultat multe procese atunci cind pacientii au ramas cu dureri sau au suferit efecte secundare pe termen lung. Acum, chirurgii care fac operatii estetice trebuie sa fie membri ai unei organizatii profesionale cu relenta, care sa ofere celor care adera la ea posibilitatea de a fi la curent cu ultimele descoperiri si sa le dea posibilitatea de a se documenta si inta incontinuu. Astfel, eventualii pacienti au posibilitatea de a-l cunoaste pe medicul chirurg caruia i se adreseaza, cerind informatii detaliate in legatura cu acesta.

Este necesar ca pacientul sa solicite mai intii o consultatie chirurgului care executa operatia, sa se ceara fotografii facute altor pacienti inainte si dupa operatie si sa ceara numerele de telefon ale ultimilor trei pacienti, astfel incit sa ii poata contacta si sa ii intrebe daca totul a decurs asa cum se asteptau.

Mai mult, factorul decisiv in luarea hotaririi de a face liposuctia nu trebuie sa fie pretul mic sau o modalitate atracti de plata, chiar daca sintem tentati de aceste facilitati.

Un chirurg este demn de incredere atunci cind raspunde oricarei intrebari legate de factorii de risc sau atunci cind vorbeste deschis, chiar si fara sa fie chestionat, despre aceste lucruri si care nu incearca sa il grabeasca pe pacient sa ia o decizie.

Avind in vedere aceste lucruri, persoana care doreste sa faca acest tip de operatie trebuie sa faca pasul decisiv numai daca nu este absolut convinsa ca este cea mai buna alternati si daca nu are nici o retinere fata de medicul chirurg care face operatia.




Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor






  Sectiuni Plante medicinale:


 
Fa-te cunoscut! invitatie-1
Invitatie Online - promoveaza produse medicale invitatie-2

Promoveaza! firme, clinici, cabinete medicale. Locul ideal sa spui si la altii ca existi.

 

Creaza cont si exprima-te

invitatie-3
vizitatorii nostri pot fi clientii tai