mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Colicile

Colicile





Cand copilul ge fara motiv sau se agita, este iritat si are un abdomen dureros, trebuie sa ne gandim la colici. Fata lui poate fi rosie, picioarele reci si, adesea, mainile facute pumn. Usurarea poate surveni in urma unui scaun sau prin eliberarea gazelor intestinale. Simptomele incep, de obicei, dupa ce copilul primeste mancarea, ele devenind mult mai suparatoare ce mai tarziu. Copilul poate avea gesturile si mimica suptului si aparenta cautarii hranei. Colicile afecteaza de obicei nou-nascutii, se instaleaza, in medic, in primele doua pana la patru saptamani de viata si se remit pe parcursul lunii a treia sau a patra.


TRATAMENT

1. Multi medici presupun ca acestea sunt cauzate de o alergie. Copin care sunt hraniti cu biberonul pot scapa de colici prin inlaturarea laptelui de ca din dieta.
2. Copin hraniti la san pot primi antigeni prin laptele mamei. Optsprezece mame, and nouasprezece copii suferinzi de colici, au fost supuse unei diete din care s-a eliminat laptele. Treisprezece copii au scapat imediat de colici. Unii medici recomanda eliminarea oricaror produse lactate din alimentatia mamelor.
3. Diferite alte studii au indicat faptul ca laptele de ca este cauza primara a colicilor, dar s-a aratat ca si alte alimente ca: bananele, ciocolata, merele, portocalele, capsunile, cafeaua, nucile, scoicile, ouale, carnea de vita, cartofii, graul, fasolea, carnea de miel, telina, porumbul, rosiile, ceapa, legumele, citricele si cartoful nou produc reactii alergice. Testati aceste alimente eliminandu-le pe toate din dieta si reintroducand cate unul la fiecare trei-patru zile. Daca un aliment consumat de mama produce colici copilului, trebuie sa se renunte complet la el.
4. Leganatul si cantatul pot fi de ajutor copilului. Un leagan poate fi exact ceea ce trebuie!
5. Pentru unii copii, calatoriile scurte cu automobilul sunt linistitoare.
6. Un medic pediatru a obsert ca, daca punem copilul suferind de colici intr-un scaun pentru copii si apoi pe capacul unei masini de spalat care functioneaza in momentul acela, putem sa-i producem astfel o senzatie de caldura si o usoara vibratie care ii poate alina durerea.
7. Hraniti copilul in pozitia sezand, ajutandu-l sa elimine gazele dupa cate inghitituri.


8. O jucarie poate fi folositoare.

9. Laptele preparat trebuie sa aiba temperatura corpului. Nu il supraincalziti.


10. Supraalimentarea copilului ii poate produce neplaceri.

11. Daca punem copilul pe burta sau pe partea dreapta, ii putem usura simptomele, in special daca o sticla cu apa fierbinte sau o pernita fierbinte fi pusa sub abdomenul sau.
12. Mama care alapteaza ar trebui sa foloseasca o dieta simpla. Ratele colicilor cresc direct proportional cu diversitatea dietei materne.
13. Introducerea unui deget uns cu selina, rful unui termometru sau al unui supozitor cu glicerina in rect, pot ajuta la eliminarea gazelor intestinale.
14. Mai multe studii au demonstrat ca medicamentele administrate in timpul durerilor nasterii si in timpul nasterii, au un efect negativ asupra copilului si pot juca un roi important in aparitia colicilor de mai tarziu. Acesta este unul dintre multele motive pentru care trebuie evitat consumul de medicamente in timpul acestei perioade critice din viata copilului.
15. Mama unui copil ce suferea de colici, i-a dat acestuia un supliment de "substituient al sarii Marton\" si o cultura de lacto-bacillus acidophilus dupa ce a citit sectiunea "Sa avem copii sanatosi\". Patru zile mai tarziu, copilul a devenit nervos si letargic. A avut o criza de voma si a devenit cianotic, apnetic si moale, fara vlaga. A fost internat intr-un spital in care testele au descoperit un nivel destul de ridicat de potasiu si schimbari bizare ale electrocardiogramei.
16. Colica poate fi pentru mame un chin ingrozitor. Adesea ele pot fi ajutate intr-un mod binefacator, daca ar putea sa se indeparteze cate ore de setele copilului, lasandu-l in grija altei persoane.
17. Un ceai de catusnica sau de izma poate fi de ajutor.
18. O clisma cu 30-60 minlitri apa calda poate ajuta ecuarea fecalelor sau a gazelor intestinale la copilul and colici.
19. Fierbeti un sfert de foaie de dafin intr-o cana de apa, timp de 15 minute. Lasati fiertura sa se raceasca inainte de a o da copilului. Daca aceasta nu-i usureaza durerile, cresteti cantitatea pana la o concentratie de o jumatate sau trei sferturi de frunza, dar nu depasiti o frunza.


20. Uleiul de usturoi poate fi de ajutor.

21. Ceaiul de musetel poate fi folosit pentru a opri spasmele colitei.
22. Cimbrul este considerat bun in astfel de probleme gastrice cum sunt colicile.
23. Ceaiul de samanta de anason poate fi folosit la colici. Zdrobiti samanta de anason intre doul suprafete tari.
24. Praful de carbune medicinal, administrat cu biberonul, este foarte folositor. O lingura de praf fin, amestecat cu 100 mili-litri de apa, este solutia adecta. Se administra o lingura sau doua din acest amestec.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor