mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Acrodermatita enteropatica

Acrodermatita enteropatica







Acrodermatita enteropatica este caracterizata prin dermatita, diaree si pierderea parului. Doua treimi din pacienti au mai avut acest caz in familie, iar copin susceptibili genetic ca ar putea-o aa - care nu sunt alaptati natural - prezinta simptomele, in general, in primele patru pana la zece saptamani de viata. Laptele mamei este protector; instalarea acrodermatitei enteropatice se produce, in general, in circa o saptamana de la introducerea laptelui de vaca in dieta.


TRATAMENT

1. Copin sa fie alaptati la sanul mamei.
2. Aspirina, calciul si proteina din laptele de soia micsoreaza absortia de zinc si trebuie evitate.
3. Cantitati sporite de zinc duc la o scadere drastica a simpto-melor. Doze zilnice de 50 mg de zinc pentru nou-nascuti, 150 mg. pentru copii si in jur de 220 mg pentru adulti, iata cantitatile folosite. in urma administrarii de zinc, schimbarile comportamentale sunt primu! semn vizibil de refacere. Copin devin mai putin irascibili, mai putin dependenti si au un somn mult mai linistit, doar dupa o zi sau doua de la inceperea terapiei cu zinc. Apetitul revine cam in tot atata vreme. Curatirea pielii incepe adesea in doua-trei zile, dar poate dura, pentru o curatire deplina, mai multe saptamani. Diareea inceteaza in cateva zile. Cresterea parului este vizibila in doua-trei saptamani, iar cresterea corpului de la sase pana la opt saptamani.
4. Folositi o dieta bogata in zinc, consumand legume si produse din cereale integrale. O pacienta a folosit infuzie de papadie doi ani, timp in care a simtit o ameliorare a simptomelor, ameliorare pusa pe seama suplimentarii dietei cu zinc continut in papadie.
5. Animalele care prezinta carenta de zinc au o susceptibilitate crescuta la infectii bacteriene si rriicotice, de aceea trebuie sa le asiguram aportul necesar de zinc. Prin odihna adecvata, exercitiu fizic si o dieta simpla, cu mese regulate, ti asigura conditii optime de functionare a sistemului imunitar.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor