mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Bronsita

Bronsita







Bronsita este o infectie sau o inflamatie a bronhiilor, cele doua ramuri principale ale traheei. Ele se despart in multe alte bronhii mai mici, care pornesc ca radacinile unui copac. Bronsita poate fi generata de infectii sau de agenti fizici sau chimici cum ar fi fumul, gazele, praful etc.
Bronsita acuta incepe, in general, dupa o infectie a aparatului respirator superior cu o instalare gradata a tusei urmata de o respiratie suierata si ingreunata. Pot aparea dureri musculare, febra, raceala, dureri de cap, raguseala si uscaciunea gatului cu mancarimi. Bronsita cronica se datoreaza acceselor repetate de bronsita acuta, alergiilor sau oricarui alt iritant cronic, in special fumul de tigara.
TRATAMENT
Cauza principala a bronsitei este, probabil, fumatul. Numai 9% din pacientii bolnavi de bronsita din Statele Unite ale Americii sunt nefumatori. in timpul primului an de viata, riscul pe care-l are un copil de a avea bronsita si pneumonie este dublat prin expunerea la fumul de tigara al parintilor sai. Daca amandoi parintii fumeaza, riscul este mai mare decat in cazul in care numai unul dintre ei fumeaza. Riscul este mai mic in cazul parintilor nefumacori. Copin care locuiesc in apartamente, in care se foloseste gazul pentru gatit, au o incidenta mai mare a bronsitei decat copin care locuiesc in case in care se foloseste curentul electric. Multe autoritati medicale presupun ca unele cazuri de bronsita se datoreaza alergiei. Albert Rowe, doctor in medicina, afirma ca alergia alimentara este singura cauza pentru cele 25 pana la 40% din toate cazurile de astm bronsic. Un grup de copii cu bronsita recurenta a fost vindecat de toate simptomele in momentul in care li s-a scos din dieta laptele. Exercitiul fizic este de mare ajutor in bronsita cronica. Un grup de pacienti care se afla intr-un program de exercitii fizice a obtinut o imbunatatire semnificati a starii de sanatate in atie cu un grup de pacienti care nu beneficia de acest program.


Tusea ajuta la expectorarea mucusului. Opt pacienti au tusit o data pe minut, timp de 20 de minute si au evidentiat o crestere cu 41 % a curatarii mucusului din plamani. Evitati medicamentele care inhiba tusea.
Ceaiul de anason si laptele de migdale sunt considerate folositoare in bronsita. Pentru a prepara laptele de migdale, amestecati sase linguri de migdale intr-o jumatate de litru de apa. Evitati folosirea expectorantelor, intrucat sunt de o loare indoielnica, producand adesea greata, voma si iritatie gastrica. Antihistaminele si decongestionantele fac eliminarea mucusului si mai dificila.
8. Un porizator poate fi foarte eficient in incercarea de ex-pectorare. Inhalatia unui aerosol din apa, fin pulverizata (sub forma de ceata), timp de o ora, a redus consistenta sputei, facand mai usoara expectorarea in 20 de cazuri de bronsita. Dupa dorinta, poate fi adaugat in apa si ulei de eucalipt.
9. O cantitate mare de lichid ajuta la mentinerea sputei intr-o stare fluida, astfel incat sa poata fi eliminata usor. Apa este cel mai bun expectoram.


10. Aplicatiile umede, fierbinti, pe piept sunt foarte eficiente. Aplicati un prosop fierbinte pe piept timp de trei minute, apoi rece, timp de treizeci de secunde, alternand astfel de trei pana la cinci ori.
11. Bauturile fierbinti stimuleaza tusea producti si usureaza congestia.
12. Evitati oboseala si raceala. Este suficient sa umblati descult pe o dusumea rece pentru a prelungi simptomele.
13. Exercitiile de respiratie adanca ar trebui facute de trei-patru ori pe zi. Respirati adanc, nu expirati cate secunde, apoi expirati. Repetati de 10 pana la 20 de ori.
14. Noaptea, aplicati o compresa incalzitoare. Stoarceti o bucata dintr-o tesatura din bumbac, scoasa din apa rece, puneti-o pe piept, acoperiti bine pe toate partile cu o folie de plastic si fixati-o in aceasta pozitie cu fasii lungi de material sau un pulover pe corp.
15. O baie fierbinte pentru picioare, functionand ca "revulsiv\", usura congestia pieptului.
16. Drenajul de pozitie poate reduce acumularea de secretie. Pentru procedura, urmariti sectiunea despre ASTM.



Tipareste Trimite prin email




});
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor