mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Artrita

Artrita





Artrita este o boala, degenerati sau inflamatorie, a incheieturilor. Formele cele mai intainite de artrita sunt reuma-toide, osteoartrita si guta. (Vedeti sectiunile despre artrita reu-matoida si guta).


TRATAMENT

1. Doctorul Norman Childers, profesor emerit in horticultura la Universitatea Rutgers, a constatat ca un numar de artritici sunt sensibili la te si legume solanacee (vinete, rosii, cartofi, piper si tutun). Un studiu a dezluit ca 87% din artnticii testati, au beneficiat de pe urma unei diete lipsite de astfel de vegetale. Dr. Childers avertizeaza ca dieta trebuie sa fie stricta; chiar si "urme\" de astfel de alimente sunt suficiente pentru a anula efectul dietei. Alimentele care poarta mentiunea "aroma naturala\" in lista ingredientelor, pot include solana-ceele. Unele iaurturi contin amidon de cartofi impotriva edemelor" class="alin2">cartof drept cheag. Unele branzeturi, in special cele colorate inspre roz, pot contine ardei rosu (paprica). Ceaiurile din ierburi pot contine capsicum (piper). Aiimentele pentru copii mici pot contine cartofi sau rosii. Noi sugeram o dieta simpla, lipsita de alimente gata preparate din comert, pentru a elimina posibilitatea consumului, fara a ne da seama, a vreunui aliment din categoria solanaceelor. Dr. Childers, de asemenea, afirma ca ciocolata, suplimentarea vitaminei C, cortizonul sau injectiile cu aur, ceaiul si cafeaua pot, de asemenea, creea probleme.
2. S-a aratat ca laptele, graul, ouale, porumbul si carnea de porc, produc simptome ale artritei. Dr. Breneman afirma ca durerile articulare sunt o manifestare tarzie a alergiei alimentare si pot sa nu apara timp de 48 sau 72 de ore de la consumarea hranei. Durerile de incheieturi pot sa nu ne deranjeze timp de cinci zile de la consumarea carnii de porc. intarzierea face dificila eluarea si determinarea alimentului care a produs simptomele.
Reactia alergica duce la o acumulare temporara de fluid de edem in incheietura si in jurul incheieturii. Daca alimentele cauzatoare nu au putut fi identificate si eliminate din dieta, vor urma diformitatile permanente. Reducerea sarii din dieta poate reduce fluidul retinut si scadea neplacerile. Alcoolul, in orice forma, agraveaza reactiile alergice fata de alimente.
3. S-a spus ca folosirea zilnica a douasprezece nuci pecans crude a dus la ameliorarea unor cazuri de artrita a umerilor, bratelor si mainilor in sase saptamani.
4. Dormind intr-un sac de dormit putem reduce intepenirea si durerea de dimineata. O perna electrica poate fi de ajutor, dar se spune ca este mai putin eficienta.
5. Se poate face o frectie pentru artrita amestecand o jumatate de litru de alcool, 7 grame mentol si 14 grame camfor. Fric-tionati articulatiile afectate de doua ori pe zi. O aita frectie poate fi facuta din cantitati egale de alcool si ulei mineral. Putem adauga cate o lingura de ulei de perisor pentru fiecare litru de frectie daca dorim.
6. Obezitatea duce la cresterea presiunii asupra incheieturilor. Greutatea trebuie sa fie usor sub medie.
7. impachetari fierbinti, aplicate incheieturilor, duc adesea la scaderea intepenirii de dimineata.
8. Evitati imunizarile. Artrita este o complicatie relativ frecventa dupa ccinul de rubeola (pojar german) la adolescenti si fete tinere. Si alte imunizari au fost asociate cu artrita.
9. In studiile experimentale pe porci s-a obsert ca o dieta hiper-proteica induce artrita. Dupa o saptamana de la inceperea experimentului, au fost constatate tulburari de miscare si umflari ale incheieturilor.
10. Indolul si scatolul au produs artrite cronice si schimbari extensive ale incheieturilor la un grup de iepuri. Aceste substante se gasesc si in branza.
11. Baile alternative sunt adesea folositoare in artrita. Umpleti un lighean cu apa fierbinte (43-46°C) si un altul cu apa rece (13-l6°C). Scufundati piciorul afectat in apa fierbinte timp de patru minute, apoi in apa rece 45 de secunde. Alternati astfel intre 20-45 minute. Adaugati apa fierbinte sau rece pentru a men-tine temperaturile de mai sus. In artrita, incepeti si sfarsiti intotdeauna cu apa fierbinte.
12. Pacientii incapabili de a exersa incheieturile din pricina durerii, pot duce la bun sfarsit un program de exercitii fizice intr-o cada de apa calda (34-37°C).
13. Prisnitele cu carbune, aplicate pe incheieturile afectate, s-au dovedit eficiente.
14. Bai de parafina sunt adesea folositoare (pentru procedura, urmariti sectiunea despre poliartrita reumatoida).
15. Exercitiile fizice joaca un rol cheie in tratamentul artritei. Pentru alte sugestii, consultati sectiunea despre poliartrita reumatoida. Urmati exercitiile de mai jos, cu grija, si incet, intre cinci si zece ori, in doua reprize, zilnic. Prea putine exercitii pot reduce mobilitatea incheieturilor si pot cauza deformatii, dar si un exces de exercitii poate agra artrita.
A. Exercitii pentru incheieturi si maini
1. Faceti degetele pumn, apoi indreptati degetele. Este greu sa indrepti degetele in totalitate, odihniti palma pe o masa.
Cu cealalta mana presati dosul palmei in timp ce ridicati antebratul afectat.
2. Rasfirati degetele. Atingeti rful fiecarui deget de rful
degetului mare, facand un cerc cat mai mare cu degetele.
3. indoiti incheietura inainte si apoi in jur, intr-un cerc.
B. Exercitii pentru cot
1. Odihniti partea superioara a bratului pe pat sau pe masa. indoiti cotul pentru a aduce degetele la umar, apoi intindeti bratul. Faceti acest exercitiu cu palma intoarsa in sus.
C. Exercitii pentru umar
2. Stati pe scaun cu bratele pe langa corp, cu palmele spre corp, Ridicati bratele lateral, inainte si inapoi cat de departe puteti. Ridcaati-le cat de sus puteti.
3. Stand in picioare, aplecati- inainte pana cand trunchiul este paralel cu podeaua. Pentru ca exercitiul sa se efectueze mai usor, puteti sprijini cu o mana de spatarul unui scaun. Rotiti bratul liber in cercuri, facand un arc de cerc cat mai mare posibil.


D. Exercitii pentru glezne

1. indoiti usor gleznele, sus si jos, apoi lateral cat de mult se poate.


2. Miscati picioarele circular.

E. Exercitii pentru genunchi
1. Stati culcat pe spate, pe o suprafata tare, cu picioarele intinse. Contractati muschii intregului picior, lipind genunchiul de suprafata tare. Ridicati picioarele si faceti miscarea pedalarii pe o bicicleta.
2.Stand pe masa sau o alta suprafata suficient de inalta pentru a ingadui picioarelor sa atarne, ridicati si coborati picioarele de la genunchi.


F. Exercitii pentru solduri

1. Stand pe spate, miscati piciorul drept spre dreapta, cat de mult posibil. intoarceti- la pozitia initiala si repetati cu piciorui stang.
2. Ridicati si coborati usor picioarele cu genunchii intinsi, apoi
cu genunchii indoiti.
3. Stand cu fata in jos, ridicati picioarele, tinand genunchiiIntinsi. G. Exercitii pentru gat
1. Rotiti capul circular, fara a misca umerii. incercati sa atin-


geti capul de umeri.

2. Stand pe spate, impingeti capul spre pat, cat de mult puteti.


Ridicati apoi capul.

H. Exercitii pentru spate
1. Stati intins, cu fata in jos. intariti muschii coapselor, tineti
asa cate secunde, apoi relaxati. Ridicati picioarele tinand genunchii drepti. Puneti mainile pe solduri, ridicati capul si umerii si rezistati asa doua-trei secunde. Ridicati capul si picioarele simultan. Puneti degetele in spatele capului, ridicati picioarele cu genunchii drepti (intinsi).
2. Intoarceti- pe spate. intariti soldurile si muschii abdo-
minali pentru a aplatiza bazinul (partea de jos a spatelui). Ridicati un picior cu genunchiul drept, coborati incet. Repetati si cu celalalt picior. Ridicati ambele picioare simultan. Ridicati capul si umerii, apoi coborati incet, indoiti un picior, prindeti genunchiul cu ambele maini, tragand coapsa spre abdomen, lipind-o de el. Relaxati- si repetati cu celalalt picior. Repetati procedeul cu ambele picioare, in acelasi timp.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor