mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Tratamente pentru diferite boli
Index » Boli si tratamente » Tratamente pentru diferite boli
» Bursita

Bursita





Bursita este o inflamatie a bursei, un saculet umplut cu un lichid care se afla in incheieturi pentru a scadea frecarea intre piele, tendoane, ligamente, muschi si oase. Cea mai obisnuita cauza a bursitei este trauma, insa pot provoca aceasta boala si infectiile, folosirea excesi a incheieturilor, alergiile si un numar mare de alte boli.
Bursita este ce mai des intalnita la femei, deoarece umerii lor aluneca mai repede decat la barbati, cand au o presiune sporita asupra bursei. Umarul este incheietura cel mai frecvent afectata de bursita. Din cauza suprastimularii, membrana sinoviala produce fluid in exces, ducand la dilatarea bursei. Cauzele neplacerii sunt dilatarea si acest fluid in exces.
TRATAMENT
Multe cazuri de bursita se datoreaza suprasolicitarii incheieturii, Activitati cum ar fi vopsitul, aplicarea tapetului si calcatul indelungat, pot sa provoace bursita si trebuie evitate. Activitati cu care nu suntem obisnuiti, nu ar trebui desfasurate decat pentru perioade scurte de timp. Caratul unei plase mari in mana, intr-un tur de cumparaturi, poate provoca bursita. in faza initiala a bursitei, putem alege ca tratament compresele cu gheata. Aplicati pachetul cu gheata timp de 30 de minute la fiecare doua sau trei ore.
Cand durerea scade, folositi comprese fierbinti. Aplicand comprese fierbinti, cand boala abia debuteaza, facem durerea mai acuta, intrucat se produce o acumulare de fluid in bursa. Compresa fierbinte ar trebui aplicata 45-60 de minute si urmata de o sene de exercitii de miscare, cel putin o data pe zi. Fierbinteala trebuie sa fie atat de ridicata, cat o putem tolera.


4. Evitati frigul.

5. Exercitiile fizice, pentru actirea circulatiei sangelui si prevenirea "inghetarii\" incheieturilor, sunt adesea folositoare. In bursita umarului se recomanda urmatoarele exercitii:
a) Stati in picioare cu fata spre un perete, la o distanta de un
brat. Puneti ambele brate pe perete cu putin deasupra nivelului taliei si "mergeti\" cat puteti de sus pe zid, inaintand succesiv cu o mana inaintea celeilalte. Repetati de patru pana la cinci ori pe zi.


b) Apiecati- de la mijloc pana cand pieptul este paralel

cu podeaua. Miscati trunchiul astfel incat bratele sa se miste in cerc. incercati sa mariti cercul descris astfel de brate, de la o zi la alta. Faceti 15-20 de rotiri complete.
c) Ridicati bratul cu pricina in fata si apoi in sus, coborati-l in
spate si iar sus, coborati-l lateral si sus. Ridicati bratul cat de sus puteti de fiecare data. Repetati exercitiul de cinci ori, zilnic.
d) Foarte folositor este un scripete, deasupra capului, cu o greutate de doua kilograme si jumatate. Trageti greutatea cat puteti de sus. incepeti cu cinci tractiuni de trei ori pe zi; apoi cresteti gradat pana ajungeti sa faceti cincizeci de tractiuni, de fiecare data.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor