mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sindroame neobisnuite
Index » Boli si tratamente » Sindroame neobisnuite
» Reye, sindromul

Reye, sindromulAspect clinic: Varsaturi, febra, hipotonie si stu-por, mergand pana la coma si insuficienta hepatica. Poate aa o cauza infectioasa sau/si poate fi datorata administrarii la copii de aspirina, antiemetice, sau antihistaminice.y Varsta medie pentru debutul bolii este de 14 luni. (Varsta copiilor din SUA tinde sa fie mai mare. )
Teste: glucozai; transaminazai; amoniac sanguint; INRt. Biopsia hepatica: mitocondriile balonizate pleiomorfice (ATP^, gluconeogeneza si ureagenezaJ\').
Diagnostic diferential: Perturbari meolice transmise genetic.
Stadializare: Elementul principal al stadializarii il reprezinta recunoasterea stadiului 2 (sau a formelor mai gra care trebuie sa determine internarea rapida intr-un centru de tip tertiar cu facilitati de monitorizare ICP, de exemplu, cu electrozi subarahnoidieni) si a presiunii arteriale.
Criteriile stadiului 2: vorbire incoerenta, combativitate si stupoare, postura normala, raspuns la durere orientat sau neorientat, raspunsuri pupilare lente, integritatea reflexului ocular al lui Doll.
Conduita a-sCorecteaza hipoglicemia, instaleza o perfuzie intranoasa continua cu glucoza 10-l5%. Restrictia fluidelor; masoara glicemia la fiecare 2 ore; administreaza vitamina K 0, 25 mg/kg corp lent IV (monitorizeaza timpul de protrombina); scade ICP ( p. 298). Sileste presiunea de perfuzie cerebrala la aproximativ 40 mmHg (TA sistolica - ICP). Controleaza febra si crizele convulsi. Mortalitate: aprox. 50 %. Incidenta: aprox. 1-6 pacienti/106 copii sub 16 ani /an. Datorita abandonarii administrarii pe scara larga a aspirinei la copii, incidenta sindromului a scazut.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor