mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sindroame neobisnuite
Index » Boli si tratamente » Sindroame neobisnuite
» Moyamoya, boala

Moyamoya, boalaingrosarea intimei duce la stenozarea arterelor intracerebrale proximale cu accidente vasculare cerebrale sau TIA-uri (atacuri ischemice tranzitorii) (hemiplegie alternand cu dispraxie, migrena, fotofobie). Pacientul tipic este reprezentat de o fata japoneza cu o infectie ce declanseaza simptomatologia (de exemplu amigdalita). Simptomele sunt agravate de hipoventilatie (CO24 determina vasoconstrictie periculoasa). Teste: angiografia cu substractie digitala prezinta aparitia colateralelor arteriale (\"ca fumul de tigara\"). RMN sau CT pot edentia multiple infarctizari in locuri \"protejate\". Tratament: afectiunea se poate remite spontan. Chirurgia de tip by-pass poate fi posibila (K Chaudhuri 1993 BMJ ii 852).Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor