mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sindroame neobisnuite
Index » Boli si tratamente » Sindroame neobisnuite
» Hand-schiiller-christian, sindromul

Hand-schiiller-christian, sindromulEste o afectiune distructi, infiltrati, in care oasele, ficatul, tegumentul si splina prezinta agregate cu aspect necrotic (litic) ce contin eozinofile, plasmocite si histiocite -cuolizate. Leziunile pot fi evidentiate la scintigrafia osoasa cu Technetiu 99 radioactiv. Este o entitate din cadrul unei afectiuni complexe cunoscuta generic ca histiocitoza X (care mai include si boala Letterer-Siwe) si granulomul eozinofilic al osului. Aceasta boala poate aparea la copii sau adulti si frecvent debuteaza printr-un polip ce apare la nivelul conductului auditiv extern. Alte manifestari caracteristice: dermatita cu eroziune si pustule, exoftalmie, hepatosplenomegalie, limfadenopatie, (rareori supurati cu formare de sinus limfatic), plaman cu aspect de \"fagure\", sto-matita, trombocitopenie si anemie. Tratament: Chirurgia ortopedica, radioterapia, corticoterapia sau citotoxicele pot induce remisiunea.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor