mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sindroame neobisnuite
Index » Boli si tratamente » Sindroame neobisnuite
» Kawasaki, boala

Kawasaki, boalaSuspecteaza aceasta boala la orice copil sub 9 ani care este febril de >5 ani, si mai prezinta unul din urmatoarele semne: limfadenopatie cervicala (>1,5 cm diametru), hipertermie, buze uscate si fisurate, artralgie, artrite, eritem, uveita, diaree, limba zmeurie, sau des-cuamare la rfurile degetelor. Icterul, meningismul, si anevrismele arterelor coronare (si sculita mai frecventa decat in PAN) pot aparea si ele. Este o cauza de cardiopatie dobandita mai frecventa decat febra reumatica. Se crede ca ar fi o reactie la diferite tipuri de infectie. Teste: bilirubina plasmatica, transaminazele, a2 globulina, trombocitele, VSH-ul si proteina C reacti sunt crescute. Tratament: gamma-globulina 400 mg/kg/24 h in perfuzie peste 3 h timp de 3-5 zile de obicei determina o ameliorare rapida (cu loare diagnostica).


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor