mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Tuberculinum - bacillinum (tub.)* - lichid purulent, cu bacili, extras din abcesul tuberculos - nosod

Tuberculinum - bacillinum (tub.)* - lichid purulent, cu bacili, extras din abcesul tuberculos - nosod







» Adaptat persoanelor cu ten deschis, ochi albastri, par blond mai degraba decat brun; inalti, zvelti, cu torace plat, ingust; activi si precoci din punct de vedere mental, debili din punct de vedere fizic; diateza tuberculoasa.
» Atunci cand cel mai indicat remediu nu are efect sau nu vindeca permanent si cand in familia bolnavului exista afectiuni tuberculoase, Tuberculinum trebuie administrat, chiar fara legatura cu numele bolii si cu diagnosticul.
» Simptomele se modifica mereu: afectiuni care ataca un organ, apoi altul: plamani, creier, rinichi, ficat, stomac, sistem nervos; afectiuni care incep si se sfarsesc brusc.
» Raceste cu usurinta, fara sa-si dea seama cum si unde; are senzatia ca raceste imediat ce respira aer racoros, proaspat" (Hep.).
» Emaciere rapida si pronuntata; slabeste desi mananca bine (Abrot., Calc, Con., Iod., Nat.).

» Melancolic, descurajat; posomorat, iriil, morocanos, suparacios ; taciturn, posac; in mod normal are o fire placuta, blanda, dar acum a ajuns la limita dementei.


» Tot ce se afla in camera i se pare bizar, straniu, ca si cum s-ar afla intr-un loc ciudat.
» Cefalee: cronica, tuberculoasa, dureri intense, ascutite, taioase, de deasupra ochiului drept spre occiput, ca si cum ar avea un cerc de fier in jurul capului (Anac, Sulph.); cand remediul cel mai indicat nu are decat efect paleativ.
» Cefalee a fetelor tinere, in timpul scolii; < studiu sau chiar si la efort mental nu prea mare; cand isi obosesc ochii cu lucruri minutioase, iar ochelarii nu reusesc sa > > ; cu afectiuni tuberculoase in antecedente.
» Meningita acuta cerebrala sau bazilara, cu efuzie iminenta; halucinatii nocturne; se trezeste speriat din somn, tipand ; cand Apis, Hell. sau Sulph., desi bine selectionate, nu reusesc sa amelioreze.

» Furuncule mici grupate, intens dureroase, care apar succesiv in nas ; puroi verde, fetid (Sec).
» Plica polonica; unele cazuri grave au fost vindecate permanent dupa ce Bor. si Psor. au esuat.
» Diaree : dimineata devreme, brusca, imperati (Sulph.); emaciind pacientul, desi acesta se alimenteaza bine (Iod., Nat.); scaun inchis la culoare, maroniu, apos, cu miros respingator, eliminat cu mare putere; slabiciune marcata si transpiratii nocturne abundente.
» Menstre: prea ansate, prea abundente; dureaza prea mult; fluxul se declanseaza cu intarziere; cu dismenoree ingrozitoare; la paciente cu tuberculoza in antecedente sau in familie.


» Localizarea leziunilor tuberculoase debuteaza in apexul plamanilor, in general in stanga (Phos., Sulph., Ther.).
» Eczema: tuberculoasa, pe tot corpul; cu prurit intens < noaptea, cand se dezbraca sau cand face baie; scuame albe cu aspect de tarate, in cantitate enorma; secretii zemuinde in spatele urechilor, in par, in cutele pielii, cu sensibilitate dureroasa si durere ca de carne vie; pielea rosie ca focul. Herpes.

Relatii: Complementar: Psor., Sulph.
Cand Psor., Sulph. sau alt remediu atent selectionat nu poate ameliora sau nu vindeca permanent.
Urmeaza bine dupa: Psor., ca remediu organic, in caz de rinita alergica (guturaiul fanului), astm.
Belladonna - crize acute, congestive sau inflamatorii, care se produc in bolile tuberculoase.
Hydrastis - pentru a-i ajuta pe pacientii vindecati cu Tub. sa se ingrase.
* Dilutiile preparate de Fincke si Swan aveau la baza o picatura de lichid obtinut din abcesul pulmonar tuberculos sau din sputa tuberculosilor. Cele preparate de Heath erau extrase dintr-un plaman tuberculos in care bacilii fusesera obserti la microscop. De aceea, primul tip de dilutie a fost numit Tuberculinum, iar al doilea - Bacillinum. Ambele preparate sunt eficiente si de incredere.





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor