mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Nitricum acidum (nit. ac.) - acid azotic

Nitricum acidum (nit. ac.) - acid azotic







» Special adaptat persoanelor zlte cu fibra musculara rigida, ten inchis, ochi si par negru; femei brunete mai degraba decat blonde; temperament nervos.
» Persoane care sufera de boli cronice, care racesc usor, sunt predispuse la diaree; rareori sufera de constipatie.
» Batrani cu slabiciune mare si diaree.
» Iriilitate fizica excesiva.
» Dureri: junghietoare, intepatoare, ca din cauza unor aschii; apar si dispar brusc; la schimbarea temperaturii sau a vremii; in somn; durere ca o rosatura ici si colo, ca si cum s-ar forma ulceratii in zona respectiva.
» Senzatia: de banda stransa in jurul capului, in jurul oaselor (Carb. ac., Sulph.); de aschie in zonele afectate: ulcere, hemoroizi, gat, unghie incarnata < la cea mai mica atingere.
» Tulburari induse de un toxic virulent: mercur, sifilis, scrofula; constitutii istovite, ajunse casectice.


» Dupa insomnii prelungite, dupa anxietate de lunga durata, suprasolicitare mentala sau fizica de la gherea bolnavilor (Cocc.); suferinta dupa pierderea celui mai bun prieten; indiferenta; satul de viata; tristete inainte de menstre.

» Mare anxietate in legatura cu boala lui, se gandeste tot timpul la problemele sale din trecut; frica morbida de holera (Ars.); deprimat si anxios seara.
» Iriil, incapatanat, plin de ura si de razbunare; dur, plin de rautate, insensibil la scuze din partea celorlalti, rauvoitor.
» Surditate > > calatorind intr-un hicul sau in tren (Graph.).
» Foarte sensibil la zgomotul facut de carute pe strazile pavate; cefalee produsa de apasarea palariei (Calc. p., Carbo-v., Nat. m.).
» Ozena: scurgeri nazale rzi, in fiecare dimineata.
» Diaree: cu fortare mare, dar se evacueaza putin, ca si cum materiile fecale ar ramane in interior si nu pot fi eliminate (Alum.); durere ca si cum rectul sau anusul ar fi sfasiate sau fisurate (Nat. m.);
dureri taioase violente dupa scaun, timp de ore intregi (Rat., Sulph. - in timpul scaunului si dupa. Mere).
» Fisuri rectale; dureri sfasietoare, spasmodice in timpul scaunului; dureri lancinante, chiar si dupa un scaun moale (Alumen, Nat. m., Rat.).

» Urina: redusa cantitativ, maro-inchis, cu miros puternic ca urina de cal" ; rece atunci cand este eliminata; tulbure, arata ca resturile dintr-un butoi cu cidru.
» Ulcere care sangereaza usor, la colturile gurii (Nat. m.); dureri cu senzatia de aschie, mai ales la atingere (Hep.); margini neregulate, in zigzag ; baza are aspect de carne cruda; granulatii foarte numeroase ; dupa mercur sau sifilis sau amandoua, grefate pe un fond scrofulos.


» Scurgeri: apoase, cu miros neplacut, usturatoare, culoare maronie sau galbui-rde murdar; rareori cu puroi in cantitate noila.
» Hemoragie : intestinala, in febra tifoida sau tifos (Crot. h., Mur. ac.); dupa pierderea sarcinii sau postpartum; dupa efort fizic excesiv; cu sange stralucitor, abundent, sau intunecat la culoare.
» Cracmente: in urechi, la masticatie; ale articulatiilor, la miscare (Cocc, Graph.).

» Negi, condiloame : sicotici sau sifilitici; mari, cu margini dantelate, neregulate, pedunculati; sangereaza usor la spalat; umezi, zemuind; cu junghiuri (Staph., Thuja).
» Afecteaza mai ales orificiile tapetate de mucoase, in locul unde pielea se continua cu mucoasele (cavitatea bucala, nas, rect, anus, uretra, vagin) (Mur. ac).
Relatii: Complementar - Ars. si Calad. Inamic - Lachesis.
Se aseamana cu Ars. - frica morbida de holera. Adesea e greu de deosebit de Mere : dar Nit. ac. este adaptat pentru pacientii cu par negru, in timp ce Mere e mai util persoanelor cu par deschis la culoare.
Amelioreaza tulburarile ce rezulta din abuz de mercur, mai ales daca exista si eretism, si efectele negati ale remediului Digitalis administrat in doze repetate.
Urmeaza bine dupa: Calc, Hep., Mere, Nat. c. Puls. sau Thuja, dar cel mai eficient actioneaza dupa Kali c
Agravare: Seara si noaptea; dupa miezul noptii; atingere; schimbarea temperaturii sau a vremii; transpirand; mergand pe jos; la trezirea din somn.
Ameliorare: Calatorind intr-un hicul (inrs fata de Cocc).





Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor