mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Phosphorus (phos.) - fosfor

Phosphorus (phos.) - fosfor





» Pentru persoane inalte, zlte, cu temperament sanghvin, piele deschisa la culoare, gene lungi delicate, par blond fin sau roscat, avand rapiditate in perceptii si fire foarte sensibila.
» Tineri care cresc prea repede si au tendinta sa-si incovoaie spatele (Sulph.: merge incovoiat); clorotici sau anemici; pacienti batrani cu diaree matinala.
» Nervos, debil; doreste sa fie hipnotizat (Sil.).
» Hipersensibilitatea tuturor simturilor fata de impresii externe: lumina, zgomot, mirosuri, atingeri.
» Neastampar, agitatie, pacientul se misca permanent, nu poate sta linistit nici o clipa (Zinc.: neastamparul picioarelor).
» Arsuri: zone mici arzatoare, circumscrise, resimtite de-a lungul coloanei rtebrale, sau intre omoplati (Lach.: senzatie de bucata de gheata intre omoplati); caldura intensa urcand pe spate, rapid; caldura in palme (Lach.); in torace si plamani; in fiecare organ sau tesut din corp (Ars., Sulph.) ; de obicei, in caz de boli ale sistemului nervos.

» Diateza hemoragica: ranile mici sangereaza abundent (Kreos., Lach.); din orice orificiu al mucoaselor.
» Slabiciune si prostratie masiva; cu debilitate nervoasa si tremur; in tot corpul; slabiciune si epuizare prin pierderea lichidelor vitale (Cinch., Phos. ac).
» Durere: acuta, mai ales in torace, < apasare, chiar usoara, in spatiile intercostale, si stand culcat pe stanga; provocata de cel mai neinsemnat frison; aerul liber e intolerabil.
» Senzatie de slabiciune, de gol, de vid in cap, torace, stomac si in intregul abdomen.
» Apatic; nu are chef de vorba; raspunde lent; se misca lenes (Phos. ac).
» Dezgust de viata; e bantuit de prestiri sumbre.
» Matreata, care cade ca un nor de praf", abundent (Lyc); parul cade sub forma de smocuri; alopecie in zone mici circumscrise (areata).

» Ochi: infundati in cap, inconjurati de cearcane albastrui; pleoapele umflate, edematoase, cu aspect pufos (pleoapele superioare - Kali c.; inferioare - Apis).
» Dorinta intensa pentru: alimente si lichide reci; sucuri racoritoare; inghetata > > durerile gastrice.
» De indata ce apa se incalzeste in stomac e vomitata.
» Regurgitatii, inghitituri intregi din alimentele ingerate vin inapoi (Alum.).
» Greata cand isi introduce mainile in apa calda, stranut si coriza dupa ce isi introduce mainile in apa (Lac d.).
» Constipatie: materii fecale sub forma de tub subtire, lung, uscat, dur (Staph.); evacuat cu mare efort si dificultate (Caust.).
» Diaree: de indata ce materiile fecale ajung in rect; abundenta, curge ca din robinet, apoasa, cu particule ca de sago (substanta extrasa din trunchiul sagotierului, cu aspect fainos, alb-rosiatica); senzatia ca anusul ramane deschis (Apis); involuntara; in timpul holerei (precedand holera : Phos. ac.); matinala, la batrani.

» Hemoragii: abundente si frecnte; curgand liber si apoi oprindu-se o vreme; metroragie, in cancer; hemoptizie, vicariante, din nas, stomac, anus, uretra, in amenoree.
» Greutate pe torace, ca si cum ceva greu l-ar apasa.
» in timpul sarcinii: incapacitate de a bea apa, derea apei o face pe pacienta sa vomite; trebuie sa-si inchida ochii cand face baie (Lys.).
» Nu poate vorbi, laringele fiind dureros, uscat, aspru, usturator, ca o carne vie.
» Tuse: cand trece de la aer cald la aer rece (inrs fata de Bry.); < razand, vorbind, citind cu voce tare, band, mancand, stand culcat pe stanga (Dros., Stan.).
» Transpiratia are miros de sulf.
» Necroza mandibulei (in partea ei stanga).
Relatii: Complementar - Arsenicum, care ii este izomorfic; Cepa, care e analogul getal.

Incompatibil cu Caust., care nu trebuie folosit inainte sau dupa Phos.
Phos. inlatura efectele negati produse de Iodum sau iodul si de consumul excesiv de sare. Urmeaza favorabil dupa Calc., Cinch.
Hahnemann spune: Phos. actioneaza cel mai bine atunci cand pacientul sufera de diaree cronica sau scaune neinchegate".
Agravare: Seara inainte de miezul noptii (Puls., Rhus); culcat pe stanga sau pe partea dureroasa; in timpul unei furtuni cu fulgere ; la schimbarea vremii, fie incalzire, fie racire. Aerul rece calmeaza simptomele cefalice sau faciale, dar le agraaza pe cele toracice si pe cele ale faringelui si gatului.
Ameliorare: in intuneric; culcat pe dreapta; cand e frecat (masaj) sau hipnotizat; alimente reci; apa rece, pana cand se incalzeste in stomac.





Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor