mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Homeopatie
Index » Boli si tratamente » Homeopatie
» Psorinum (psor.) - secretia veziculei de scabie - nosod

Psorinum (psor.) - secretia veziculei de scabie - nosod





» Special adaptat constitutiei psorice.
» Cazuri cronice, in care remediile selectionate cu grija nu amelioreaza sau nu au efect permanent (in boli acute: Sulph.); cand Sulph. pare indicat, dar nu are efect.
» Lipsa de reactie din cauza unor boli acute grave din trecut. Apetitul nu revine.
» Copii palizi, fragili, bolnaviciosi. Sugari bolnavi care nu dorm ziua sau noaptea, ci se agita, se chinuie si g (Jal.); copilul este cuminte, se joaca in timpul zilei, dar devine agitat, nelinistit, ge si tipa noaptea (invers fata de Lyc).
» Mare slabiciune si debilitate ; din cauza pierderii lichidelor vitale; remanenta dupa boli acute; independenta de vreo leziune organica sau fara vreo cauza aparenta.
» Corpul are un miros respingator, chiar si dupa baie.
» Tot corpul e dureros, luxatiile sau leziunile se produc foarte lesne.

» Mare sensibilitate fa{a de aerul rece sau de schimbarile vremii; pacientul poarta o caciula de blana, pardesiu sau sal chiar si cand vremea e foarte calda, vara.
» Resimte acut vremea furtunoasa; se simte nelinistit cu mai multe zile inainte de furtuna sau in timpul furtunii (Phos.); eruptii scuamoase uscate, care dispar vara, dar revin iarna.
» Tulburari: prin supresia scabiei sau a altor boli cutanate, cand Sulphur nu are efect; tulburari grave dupa emotii minore.
» Se simte neobisnuit de bine cu o zi inaintea crizei.
» Pacienti foarte psorici; nersi, agitati, tresar din orice.
» Toate excretiile (diaree, leucoree, menstre, transpiratie) au miros ca de putreziciune.
» Anxios; foarte temator; presimtiri sumbre.
» Melancolie religioasa; foarte deprimat si cu ganduri suicidare, triste; pierderea sperantei in mantuire (Meii.), in vindecare.
» Deprimat: ii e teama ca va muri, ca va esua in afaceri; la climax ; isi transforma viata lui si pe a altora din jurul sau intr-un calvar.
» Este adus la disperare de pruritul insuporil.

» Cefalee: precedata de scintilatii (palpairi in fata ochilor), de diminuarea vederii sau de orbire temporara (Lac d., Kali bi.), de puncte negre sau cercuri negre in fata ochilor.
» Cefalee: intotdeauna insotita de foame; > > cand mananca (Anac, Kali p.); din cauza supresiei eruptiilor sau a menstrelor; > > epistaxis (Meii.).
» Parul e uscat, fara luciu, se incalceste usor, se incleiaza (Lyc.); plica polonica (Bar. c, Sars., Tub.).
» Scalp : uscat, cu cruste, sau umed, fetid, eruptii supurative; lichid lipicios, fetid care se prelinge (Graph., Mez.).
» Fotofobie intensa cu inflamarea pleoapelor; pacientul nu poate deschide ochii; zace cu fata ingropata in perna.
» Urechi: cruste umede, dureroase, pe urechi si in spatele urechilor, zemuind un lichid vascos fetid (Graph.).

» Otoree : apoasa, sero-sangvinolenta, ingrozitor de fetida, cu miros de carne stricata; cronica, dupa pojar sau scarlatina.
» Acnee: de toate felurile ; simpla, rozacee ; < in timpul menstrelor, de la cafea, grasimi, zahar, carne; atunci cand pana si remediul cel mai indicat esueaza sau e doar paleativ.
» / se face foame in mijlocul noptii, e neit sa manance ceva (Cina, Sulph.).
» Eructatii cu gust de oua stricate (Arn., Ant. t., Graph.).
» Amigdalita acuta: amigdalele sunt foarte umflate, deglutitia e dificila, dureroasa; arsura, senzatie de oparire; durere taioasa, desiranta, intensa, extinsa spre urechi, la deglutitie (Bar. c.:
nedureroasa); saliva abundenta, fetida; mucus dens in gat; pacientul isi racleaza mereu gatul de mucus (drege glasul); remediul nu doar amelioreaza criza acuta, ci duce la eradicarea unor astfel de crize.

» Cand tuseste expectoreaza grunji mici de marimea unui bob de mazare, cu aspect cazeos, gust gretos si miros fetid (Kali m.).
» Diaree: brusca, imperativa (Aloe, Sulph.); scaun apos, maro inchis, fetid, cu miros putred, inluntara. Agravata noaptea de la ora 1 la 4 a.m.; dupa boli acute grave; la eruptia dentara, la copii mici; cand se schimba vremea.
» Constipatie: rebela, cu dureri de spate ; prin inactivitatea rectului; daca Sulphur nu are efectul scontat.
» Enurezis: datorita parezei cale; cand e luna plina; cazuri rebele, cu eczema in antecedentele familiale.
» Gonoree cronica, persistand de ani de zile, care nu poate fi nici suprimata nici vindecata; cand remediul cel mai indicat esueaza.
» Leucoree: aglomerari mari, inchegate, cu miros insuporil; dureri violente in sacrum ; debilitate; in timpul climaxului.
» in timpul sarcinii: ma foarte rebela ; fatul se misca prea puternic; daca remediul cel mai indicat esueaza; pentru a corecta diateza psorica a fatului.

» Transpiratie profuza dupa boli acute, care calmeaza toate suferintele (Calad., Nat. m,).
» Astm, dispnee: < aer liber, ridicandu-se drept in pat (Laur.); > > stand culcat cu bratele departate mult de trup (invers fata de Ars.); descurajat, crede ca va muri.
» Tusea revine in fiecare iarna; boala fanului (coriza alergica), aparand regulat in fiecare an, in aceeasi zi a lunii; cu antecedente astmatice, psorice sau eczematoase. Pacientul ar trebui tratat in iarna precedenta, pentru a eradica diateza si pentru a preveni criza din timpul verii.
» Tuse: dupa supresia scabiei sau eczemei; cronica, de ani de zile, < dimineata la trezire si seara la culcare (Phos., Tub.); sputa verde; mucus galben sau sarat; cu aspect de puroi, pacientul tuseste mult timp inainte sa expectoreze.
» Piele: predispozitia anormala de a contracta boli de piele (Sulph.); eruptiile supureaza cu mare usurinta (Hep.); uscata, inactiva.

transpira rareori, cu aspect murdar ca si cum n-ar fi fost niciodata spalata; grosolana, unsuroasa, ca si cum ar fi scaldata in ulei; efectele negative ale supresiei realizate cu sulf si unguente cu zinc.
» Insomnie din cauza pruritului insuporil sau din cauza cosmarurilor cu hoti, pericole etc. (Nat. m.).
» Psorinum nu ar trebui administrat in general pentru psora sau diateza psorica; la fel ca orice alt remediu, trebuie dat pe baza individualizarii stricte si a totalitatii simptomelor; de-abia atunci m realiza cat de bine actioneaza.
Relafii: Complementar = Sulphur si Tuberculinum. E urmat farabil de Alum., Bor., Hep., Sulph., Tub. Urmeaza bine dupa: Lactic ac. in caz de ma in timpul sarcinii, dupa Arn. in caz de afectiuni traumatice ale ovarelor. Sulphur urmeaza bine dupa Psor. in caz de cancer mamar.
Fie ca deriva din aurul pur, fie ca are la baza o murdarie respingatoare, gratitudinea noastra pentru excelenta sa activitate nu ne da ie sa ne mai punem si intrebari sau sa ne facem griji" (J.B. Bell).





Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor