mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Sindromul intestinului iritabil
Index » Boli si tratamente » Bolile digestive » Sindromul intestinului iritabil
» Invingerea stresului

Invingerea stresului





Oricine poate avea probleme digestive datorate supararilor, anxietatii sau altor situatii stresante. Dar in cazul celor cu SII, simptomele legate de stres cum sunt durerile abdominale si diareea tind sa apara mai frecvent si sa fie mai severe. Se poate dezvolta un cerc vicios: simptomele pot accentua nivelul de stres, care poate ulterior sa inrautateasca simptomele, care pot mai departe sa accentueze stresul si asa mai departe.
Un alt pas important in controlul SII este sa intati sa relaxati. Unele persoane se relaxeaza ascultand muzica sau inconjurandu-se de arome placute (aromaterapie). Altii obtin beneficii din masaj, yoga sau meditatie. Unele studii arata ca si hipnoza poate reduce durerea abdominala si balonarea. Un specialist poate ajuta sa intrati intr-o stare de relaxare (hipnotica) si indruma in cadrul unei sedinte in timpul careia imaginati muschii intestinali relaxati, calmi si nemiscati.
Pentru a ajuta sa incepeti, iata doua tehnici simple de relaxare pe care sa le folositi in momentul in care incepeti sa simtiti stresat:
Respiratia adanca. Majoritatea adultilor respira din piept. De fiecare data cand trageti aer (inspirati), pieptul dumneavoastra isi mareste diametrul. De fiecare data cand eliminati aerul (expirati), el isi micsoreaza diametrul. Pentru a relaxa, inspirati adanc din diafragm, muschiul care separa pieptul de abdomen. Puteti folosi respiratia profunda ca singura metoda de relaxare sau ca metoda de debut sau final, in cazul altor tehnici.
Relaxarea musculara progresi. Aceasta tehnica implica relaxarea pe rand a grupelor musculare. La inceput, cresteti tensiunea intr-o grupa musculara, cum ar fi piciorul sau mana, prin contractarea muschilor si apoi relaxarea lor. incercati sa concentrati pe detensionarea lenta a fiecarui muschi. Apoi, treceti la o alta grupa musculara.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor