mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Hepatite acute virale
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Hepatite acute virale
» Hepatita e

Hepatita e










Un tip distinct de hepatita "non-A, non-B\", cu modalitatea de transmitere digestiva a fost identificat in India, Asia, Africa si America Centrala (denumita anterior hepatita non-A, non-B epidemica sau cu transmitere enterica). Acest agent, cu caracteristici epidemiologice asemanatoare hepatitei A, de 32-34 nm, este neincapsulat, HAV-like cu 7600 de nucleotide si un genom ARN monocatenar de sens pozitiv. HEare trei cadre deschise de citire (gene), dintre care crea mai mare codifica proteinele nonstructurale implicate in replicarea virala. O gena de marime medie codifica proteina nucleocapsidei si cea mai mica, a carei functie nu este cunoscuta, codifica proteine specifice fata de care apar anticorpi in serul uman. Toate izolatele de HEpar sa apartina unui singur serotip, in ciuda eterogenitatii genomice de pana la 25%. Cu toate acestea, nu exista omologie genomica sau antigenica intre HEsi HAsau alte picomavirusuri. HEV, desi asemanator calcivirusurilor, pare sa fie suficient de distinct de oricare agent cunoscut pentru a merita o noua clasificare de sine statatoare in cadrul grupului alfavirus. Virusul a fost detectat in scaunul, bila si ficatul pacientilor infectati, precum si la primatele neumane experimental infectate. Studiile efectuate la oameni si pe animale de experienta au aratat ca HEeste excretat in scaun la sfarsitul perioadei de incubatie si ca raspunsul imun la antigenele virale apare foarte timpuriu in cursul infectiei acute. Pot fi detectati atat IgM anti-HEV, cat si IgG anti-HEV, dar ambele categorii scad rapid dupa infectia acuta, ajungand la niveluri scazute dupa 9-l2 luni. In mod curent, testarea serologica pentru infectia HEnu este disponibila de rutina.


Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor