mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Hepatite acute virale
Index » Afectiuni ale aparatului digestiv » Hepatite acute virale
» Hepatita a

Hepatita a






Virusul hepatitei A (HAV) este un virus ARN necapsulat, de 27 nm, termo-, acid- si eter-rezistent, genul hepadnavirus din familia picornavirus (ura 295-l). Virionul contine patru polipeptide in capsida, denumite de la VP1 la VP4, care sunt clivate posttranslational din produsul poliproteic al unui genom de 7500 de nucleotide. Inactivarea activitatii virale se poate obtine prin fiebere 1 minut, prin contact cu formaldehida si clorul sau prin iradiere cu raze ultraviolete, in ciuda variatiei de pana la 20% a secventei nucleotidice printre izolatele de HAV, toate varietatile acestui virus identificate pana acum nu se pot deosebi din punct de vedere imunologic si apartin unui singur serotip. Hepatita A are o perioada de incubatie de aproximativ patru saptamani. Replicarea este limitata la ficat, dar virusul este prezent in ficat, bila, scaun si sange spre sfarsitul perioadei de incubatie si in timpul fazei acute preicterice a bolii. In ciuda persistentei virusului in ficat, eliminarea virala in fecale, viremia si infectivitatea diminua rapid o data ce icterul devine manifest. HAeste singurul virus hepatic uman care se poate cultiva in vitro.
Anticorpii anti-HApot fi detectati in cursul bolii acute atunci cand activitatea aminotransferazei serice este crescuta si virusul inca se mai elimina in fecale. Acest raspuns precoce este reprezentat de elaborarea de anticorpii abo" class="alin2">anticorpi predominant din clasa IgM si persista mai multe luni, doar arareori pana la 6-l2 luni. In timpul convalescentei anticorpii anti-HAdin clasa IgG devin predominanti (ura 295-2). Ca urmare, diagnosticul hepatitei A este realizat in timpul bolii acute prin demonstrarea existentei titrurilor inalte de anticorpi anti-HAdin clasa IgM. Dupa perioada de boala acuta, anticorpii anti-HAdin clasa IgG raman detecili pentru un timp nedefinit si pacientii cu anticorpi serici anti-HAsunt imuni la reinfectie. intr-adevar, activitatea neutralizanta a anticorpilor creste concomitent cu aparitia anticorpilor anti-HAV, iar protectia impotriva infectiei HAeste oferita de anticorpii IgG anti-HAprezenti in imunoglobuline.



Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor