mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Intrebari si raspunsuri
Index » Boli si tratamente » Diabet zaharat » Intrebari si raspunsuri
» Daca imi iau glicemia inainte de masa, fiind pe pompa de insulina, si glicemia este 250 mg%, cum imi mai calculez bolusul ?

Daca imi iau glicemia inainte de masa, fiind pe pompa de insulina, si glicemia este 250 mg%, cum imi mai calculez bolusul ?In afara de fiecare 1 UT de insulina pentru fiecare 10 g HC ingerati iti vei admimsra si un bolus corector, care se calculeaza cu regula lui 1500. Se sileste loarea tinta la care doriti sa ajungeti: de cx 100, deci este necesara o scadere a glicemiei cu 150 (250-l00). Se imparte 1500 la 50, doza zilnica totala de insulina si se obtine 30. Acesta se numeste indice de sensibilitate si se considera ca 1 UT de insulina scadea glicemia cu 30 mg%. Pentru a atinge tinta de 100 mg% se imparti 150 la 30 si rezulta ca un bolus de 5 UI de insulina, care sunt necesare pentru a normaliza glicemia. La acestea se adauga bolusul de insulina, in functie de cantitaea de HC consumata.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor