mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Diabet zaharat
Index » Boli si tratamente » Diabet zaharat
» Cgms (continuous glucose monitoring system) - sistem de monitorizare continua a glicemiei

Cgms (continuous glucose monitoring system) - sistem de monitorizare continua a glicemieiRelativ recent a aparut o noua metoda de monitorizare glicemica: CGMS. Acest sistem permite obtinerea unui profil glicemic complet (288 de determinari glicemice / 24 ore) si extins, pe o durata de pana la 72 ore (ura 13 a, b), care poate fi vizualizat si analizat intr-un program special pe computer (ura 14).
Glucomctrul este de dimensiunea pompei de insulina, senzorul de glucozoxidaza inserandu-se in regiunea abdominala. Pentru calibrarea aparatului este necesara efectuarea a 4-5 glicemii / zi, cu un glucometru obisnuit, iar pentru interpretarea dalelor este necesara consemnarea unor enimente, cum ar fi: mesele, hipoglicemiile, activitatea fizica, administrarea insulinei etc. Datele inregistrate de CGMS se descarca in calculator, care prinlr-un program special analizeaza glicemine, dar le si prezinta grafic pe fiecare zi si ativ pe 72 de ore (ura 15). Analizand curbele obtinute se pot deduce factorii ce influenteaza glicemia, putandu-se lua decizii terapeutice, cu repetarea inregistrarii si validarea acestora.
In ura 15 sunt prezentate curbele glicemice pe 72 de ore ale unui pacient cu DZ tip 1, sub tratament intensiv clasic (patru injectii/zi). Legenda indica valorile glicemice determinate cu glucometrul, introducerea bolusiirilor de insulina, mesele, alte enimente.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor