mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Diabet zaharat
Index » Boli si tratamente » Diabet zaharat
» Arterioscleroza cerebrala

Arterioscleroza cerebralaEste cea mai rara manifestare a macroangiopatiei diabetice. Acest diagnostic poate fi precizat atunci cand a aparut un accident scular cerebral, sau prin efectuarea unui examen ecografic Doppler al selor de la baza gatului. Clinic, pacientul prezinta, pe fondul unei ateroscleroze generalizate, fenomene de acutizare, ce anunta un eventual accident scular. Apar: ameteli, cefalee, parestezii, furnicaturi pe un hemicorp. Cauza accidentului scular in diabet este de cele mei multe ori microtromboza.


Tratament:

Profilaxia alerosclerozei prin: asigurarea unui echilibru glicemic optim al DZ inca de la depistare, depistarea precoce a DZ prin depistare acti a acestuia, combatrea tuturor factorilor de risc cardioascular asociati, cum ar fi: HTA, obezitate, dislipidemie, stare procoagulanta etc. La fiecare pacient se vor cerceta si se vor combate inlensiv toti factorii de risc, inclusiv obiceiul de a fuma si sedentarismul, consumul crescut de grasimi animale. Tratament medicamentos:


- Echilibrarea diabetului;

- Anticoagulante: Heparina, Trombostop;


- Antiagregante trombocitare: Aspirina, Dipiridamol s.a.;

- Vasodilatatoare: Trenthal, Sermion s.a.;


- Vessel Due F.

3. Tratament chirurgical, dupa efectuarea tomografiei computerizate sau a arteriografiei, in functie de recomandarea neurochirurgului si a chirurgului scular.Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor