mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Diabet zaharat
Index » Boli si tratamente » Diabet zaharat
» Ca,sa,toria

Ca,sa,toria- Casatoria are o mare importanta pentru persoanele cu DZ.
- Viitorul partener va trebui sa cunoasca ca diabetul necesita un alimentar echilibrat" class="alin2">regim alimentar permanent, administrarea unui tratament zilnic;
- Partenerul va trebui sa cunoasca cauzele, manifestarile si tratamentul hipoglicemiei, precum si riscul aparitiei unei complicatii cronice care poate afecta cuplul, daca nu se respecta indicatiile medicale;
Viitorul sot sau sotie trebuie deasemenea prevenit asupra riscului de a face diabet pentru mostenitori. Riscul pentru copil de a face diabet este greu de silit si depinde de mai multi factori. Daca ambii parinti au diabet insulinodependent 30% din copin lor r face diabet. Daca tatal are diabet riscul aparitiei diabetului la copil este de 6% iar daca mama are diabet riscul este de 1%. Daca ambii parinti au diabet de tip 2 insulinoindependent 75% din copin lor r avea diabet. Daca un parinte are diabet, 15% din copii r dezlta DZ.


Tipareste Trimite prin email
Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor