mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile pielii
Index » Boli si tratamente » Bolile pielii
» Pitiriazis rozat

Pitiriazis rozat





Este o alta eruptie, pe care o intalnesc de cate ori pe an -si totusi nici un pacient ori parinte nu a auzit de ca. Poate aparea la copin mici, dar este mai frecventa dupa zece sau 11 ani. Este probabil cauzata de un virus, insa nimeni nu a reusit sa-l identifice. Totusi faptul ca molipsirca nu se repeta arata ca de vina e o infectie care produce apoi imunitate. Cu toate acestea, nu este ce foarte molipsitor. Nu-mi aduc aminte sa fi zut doi membri ai aceleiasi familii care sa fi facut boala, sau doi copii de la aceeasi scoala. Asa ca, daca este un virus, nu e unul prea ambitios.
Uneori eruptia apare din senin. in alte cazuri, pacientul are simptome de raceala, dureri in gat sau simptome similare unei infectii virale cu cate zile inainte. Prunul semn al eruptiei este o unica pata mare, ola, foarte asemanatoare cu cea de favus, numita pata prevestitoare, apamta pe trunchi, in partea din fata sau din spate.In urmatoarele cate zile apar si alte pete. Toate sunt mai mici decat prima si de obicei au o distributie pe spatele copilului care aminteste de pomul de Craciun, cu petele orientate in jos si lateral fata de centrul spatelui. Petele arata ca cele de favus, dar dispunerea lor pe trunchi, membre, gat si, mai rar, pe fata este caracteristica doar acestei afectiuni.
Daca vi se pare ca aveti de-a face cu pitiriazis rozat, contactati doctorul, mai intai pentru a vi se confirma diagnosticul si apoi pentru a afla ca nu este nevoie sa opriti copilul sa mearga la scoala. Doctorul fi probabil un pic surprins sa auda spunand ca banuiti un pitiriazis rozatl Nu exista tratament, desi eruptia provoaca uneori mancarimi si in acest caz doctorul prescrie probabil antihistaminice sau chiar un steroid usor. Afectiunea dureaza pana la doua luni, dar in final dispare fara sa lase urme.




Tipareste Trimite prin email

Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor