mediculmeu.com - Ghid medical complet. Sfaturi si tratamente medicale.  
Prima pagina mediculmeu.com Harta site Ghid utilizare cont Index medici si cabinete Contact MediculTau
  Ghid de medicina si sanatate  
Gasesti articole, explicatii, diagnostic si tratament, sfaturi utile pentru diverse boli si afectiuni oferite de medici sau specialisti in medicina naturista.
  Creeaza cont nou   Login membri:
Probleme login: Am uitat parola -> Recuperare parola
  Servicii medicale Dictionar medical Boli si tratamente Nutritie / Dieta Plante medicinale Chirurgie Sanatatea familiei  
termeni medicali


Bolile pielii
Index » Boli si tratamente » Bolile pielii
» Impetigo

Impetigo







Impeligo este o afectiune a pielii foarte infectioasa, procata de niste bacterii cunoscute sub numele de stafilocuci sau de streptococi. Multi dintre noi purtam aceste bacterii in nas, in gura sau pe piele fara sa ne cauzeze vreo problema. Totusi, daca pielea plesneste sau este ranita, bacteriile pot patrunde in crapaturi procand pete rosii care se maresc treptat, ajungand pana la dimensiuni de 2 cm sau mai mult, si se transforma in basicute pline cu un lichid. Acestea se sparg, lichidul se scurge si apare o crusta care se transforma intr-o bubita si mai mare ca la inceput. Desi eruptia apare de obicei pe fata, ea se poate extinde pe corp, in orice loc o duce copilul. Cu alte cuvinte, daca acesta are o pata de impetigo langa nas si o scarpina, dupa care isi scarpina piciorul, si pe picior va aparea o pata.
Cand suprafata bubei c rupta, afectiunea devine foarte in-fectioasa si este foarte molipsitoare in scoli sau in grupuri de joaca. Copin cu impetigo trebuie tinuti acasa timp de 48 de ore dupa inceperea tratamentului cu antibiotice, in afara de cazurile in care petele pot fi acoperite foarte bine. Orice copil poate face impetigo - la urma urmei, orice copil se murdareste pe maini, se scobeste in nas si se joaca in praf (iar copilul care nu se joaca in praf nu are o copilarie normala!). Parintii cred adesea ca diagnosticul de impetigo inseamna ca igiena casei lasa de dorit, dar pur si simplu nu despre asta e rba.
Daca face impetigo, copilul trebuie neaparat consultat de un doctor sau de o asistenta medicala, deoarece tratamentul trebuie facut cu antibiotice fie local, sub forma unei creme, fie pe gura. in loc de antibiotice, la tratamentul unor cazuri mai usoare se pot folosi creme antiseptice.



Tipareste Trimite prin email




Adauga documentAdauga articol scris

Copyright © 2008 - 2024 : MediculTau - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa, contravine drepturilor de autor si se pedepseste conform legii.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor